Κεντρική NBA Πάνω από τον Κάρτερ ο ΝτεΡόζαν (vid)
NBA

Πάνω από τον Κάρτερ ο ΝτεΡόζαν (vid)

vince carter demar derozan

vince-carter-demar-derozan

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν έχει πράξει ένα καταπληκτικό step-up στην καριέρα του, καθώς έχει μετατραπεί από ένας πολύ καλός και ασταθής σκόρερ σε ηγετική μορφή. Ο σούπερ-σταρ των Ράπτορς μετράει 27.2 πόντους ανά αγώνα τη φετινή σεζόν (5ος σκόρερ του NBA), με την ικανότητα που διαθέτει στη δημιουργία του δικού του σουτ να τον καθιστά ξεχωριστό. Με τις φετινές επιδόσεις του, το όνομά του διαθέτει πλέον εξέχοντα ρόλο στα βιβλία της ιστορίας του Τορόντο, γράφοντας άλλο ένα “κεφάλαιο” στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Χιτ.

Ο “DeMarvellous” σταμάτησε στους 38 πόντους, με 14/32 σουτ και 10/11 βολές, παίρνοντας πάνω του το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχών της ομάδας του. Ξεκίνησε το παιχνίδι φουριόζος, με 14 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο, με τα σουτ μέσης απόστασης και το τρανζίσιον να είναι οι κύριοι τομείς “δράσης” του. Στη συνέχεια, κατάφερνε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι, είτε επιτιθέμενος πίσω από μονά και διπλά σκριν, είτε σε φάσεις απομόνωσης, φθάνοντας σε αρκετές περιστάσεις μέχρι το αντίπαλο καλάθι.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xiUdiMTJiHo]

Με την 38άρα αυτή, ο ΝτεΡόζαν έφθασε τα 31 παιχνίδια με +30 πόντους για φέτος, γράφοντας ιστορία. Συγκεκριμένα, ξεπέρασε την επίδοση του Βινς Κάρτερ από τη σεζόν 2000-01 με τις περισσότερες 30άρες σε μία σεζόν, έχοντας εγκαθιδρύσει τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της ομάδας! Οι Ράπτορς παραμένουν “γαντζωμένοι” στην 3η θέση, παρά το “κυνήγι” από την Γουάσινγκτον και “ορέγονται” ένα rematch με το Κλίβελαντ στους τελικούς της Ανατολής!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…