Κεντρική NBA “Ονειρώδης” Γουολ, στον 2ο γύρο οι Γουίζαρντς! (vids)

“Ονειρώδης” Γουολ, στον 2ο γύρο οι Γουίζαρντς! (vids)

john wall dennis schroeder

john-wall-dennis-schroeder

Χάρη στην καταπληκτική περιφέρειά τους και τα “μαγικά” του καταπληκτικού Τζον Γουολ, οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς κατάφεραν να “σπάσουν”, επιτέλους, την έδρα των Ατλάντα Χοκς, καθώς επικράτησαν με 99-115 και προκρίθηκαν στον 2ο γύρο με σκορ 4-2! Ως αποτέλεσμα, τα “γεράκια” θα πάνε για “ψάρεμα” από τον 1ο γύρο, για πρώτη φορά έπειτα από 3 χρόνια ενώ οι “μάγοι” προκρίθηκαν στον 2ο γύρο για μόλις 4η φορά τα τελευταία 35 χρόνια! Η Ατλάντα βρέθηκε πίσω ακόμη και με 22 πόντους, ανέτρεψαν τα δεδομένα αλλά η δύναμη του Γουολ ήταν υπερβολικά μεγάλη, με το θέλημά του να γίνεται πράξη.

Με “όπλο” την πρωτοφανή του ταχύτητα και το “εκρηκτικό” πρώτο βήμα του, ο Γουολ σταμάτησε στους 42 πόντους, με 16/25 σουτ και 9/10 βολές ενώ είχε ακόμη 8 ασίστ και 4 κλεψίματα, σε 43 λεπτά συμμετοχής! Απέδειξε ξανά ότι έχει ανέβει επίπεδο σαν παίκτης, εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία στο τρανζίσιον, έβλεπε πάντα τον ελεύθερο συμπαίκτη μετά το αρχικό drive ενώ ήταν συνεπής από μέση απόσταση, έχοντας βελτιωθεί ιδιαίτερα στον εκτελεστικό τομέα. Ουδεμία λύση δεν υπήρχε για το μαρκάρισμά του και αυτό έμελλε να το πληρώσουν οι Χοκς στην 4η περίοδο.

Συγκεκριμένα, πέτυχε 19 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο (!), παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του και επιδεικνύοντας το ένστικτο του μεγάλου παίκτη, το οποίο διαθέτει. Με διαδοχικά τζαμπ-σουτ από το φτερό, “φονικές” διεισδύσεις μετά το σκριν και άψογη τροφοδότηση των συμπαικτών του, ο Γουολ διατήρησε τη Γουάσινγκτον σε θέση οδηγού μέχρι το τέλος, παρά την αντεπίθεση της Ατλάντα. Το highlight του, όμως, δεν ήταν στον επιθετικό τομέα αλλά στον ανασταλτικό, δίνοντας μια τρομερή τάπα στον Ντένις Σρούντερ στον αιφνιδιασμό, σε χρονικό σημείο όπου η ψυχολογία των Χοκς ήταν στα ύψη.

Άξιος συμπαραστάτης του Γουολ ήταν, φυσικά, ο Μπράντλεϊ Μπιλ, με 31 πόντους και καταπληκτικά ποσοστά (9/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/8 βολές). Τα πήγε περίφημα στα εκτελεστικά του καθήκοντα, τόσο μετά από ντρίμπλα, όσο και σε στατικές συνθήκες ενώ δεν παρέλειψε να σουτάρει πίσω από σκριν μακριά από την μπάλα. Όπως και ο Γουολ, έτσι και εκείνος εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία στο ανοικτό γήπεδο ενώ, στην 4η περίοδο “σίγησε” ελαφρώς, αφήνοντας τον “διόσκουρό” του να αναλάβει το βαρύ φορτίο!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qutimLv_lxw]

Ακόμη, διακρίθηκε ο Μαρκίφ Μόρις, με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είχε 10 ενώ ο Κέλι Ούμπρε έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, με 5 κλεψίματα και πάμπολλες αναχαιτίσεις της μπάλας. Από πλευράς Ατλάντα, κορυφαίος ήταν για άλλη μια φορά ο συγκινητικός, Πολ Μίλσαπ, με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα, κάνοντας κυριολεκτικά τα πάντα. Με παιχνίδι μέσα και έξω από το καλάθι, δυναμική παρουσία στο ριμπάουντ και δημιουργία φάσεων από το ποστ, ο Μίλσαπ ηγήθηκε της ομάδας του, κάνοντας τρομερή δουλειά, ειδικά όσο αγωνίστηκε στη θέση του σέντερ. Ο Ντένις Σρούντερ ήταν επίσης πολύ ποιοτικός, με 26 πόντους και 10 ασίστ ενώ ο Τιμ Χάρνταγουεϊ είχε 13. Δυστυχώς, τα “γεράκια” δεν είχαν άλλες σταθερές πηγές σκοραρίσματος.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oDfnpE2MxY8]

Με σερί 4-19 στο πρώτο ημίχρονο. οι Γουίζαρντς πήγαν στα αποδυτήρια, όντας στο +19 (46-65). Οι Χοκς είχαν ήδη 15 λάθη, τα οποία οδήγησαν σε ορισμένα εύκολα καλάθια για τους αντιπάλους. Τότε, ο κόουτς της Ατλάντα, Μάικ Μπούντενχολζερ έκανε μια εξαιρετική προσαρμογή, βάζοντας τον Μίλσαπ στη θέση του σέντερ και περνώντας τον Ντουάιτ Χάουαρντ στον πάγκο. Έτσι, οι Χοκς έγιναν πιο ευέλικτοι και σούταραν με καλύτερα ποσοστά, με αποτέλεσμα να μειώσουν ακόμη και στους 3 πόντους (90-93)! Ο Γουολ, όμως, δεν είχε όρεξη να παίξει και 7ο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να “πυροδοτήσει” ένα σερί 9-22 και να στείλει την Ατλάντα στο “σπίτι” της!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FxqSRXIkz2k]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …