Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Κύμη 93-45

Ολυμπιακός – Κύμη 93-45

olympiakos 3

olympiakos-agravanis

Την ευκαιρία να κάνει μία καλή προπόνηση, ενόψει των αγώνων της ερχόμενης εβδομάδας με την Εφές Αναντολού για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος διέλυσε εντός έδρας την Κύμη με 93-45, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατέκτησε την πρώτη θέση με ρεκόρ 25-1 και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς. Να σημειωθεί πως οι “ερυθρόλευκοι” παρατάχθηκαν με μόλις 10 παίκτες, μιας και δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Ματ Λοτζέσκι, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκούρασε τους Πρίντεζη και Μπιρτς. Ο Έλληνας τεχνικός άφησε εκτός αγώνα και τον Γιάννη Αθηναίου, τον οποίο και τιμώρησε μ’ αυτό τον τρόπο για ένα πειθαρχικό του παράπτωμα.

Από την πλευρά της, η Κύμη, η οποία ήταν βαθμολογικά αδιάφορη μιας κι είχε εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, παρατάχθηκε δίχως τον Όρτον (έφυγε για τον Λίβανο), με τον Βασίλη Μπρατσιάκο να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σ’ όσους παίκτες δεν αγωνίστηκαν πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, μιας και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Ο Ολυμπιακός “καθάρισε” την υπόθεση νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο (29-6), με τη διαφορά να φτάνει τους 31 πόντους (50-19) στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, οι “ερυθρόλευκοι” άφησαν το πόδι από το γκάζι, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αγραβάνης με 11 πόντους κι 10 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ, πάντως, για τους “ερυθρόλευκους” αναδείχθηκε ο Πάτρικ Γιανγκ με 16 πόντους. Ο Σταύρος Τουτζιαράκης, με 11 πόντους κι 9 ριμπάουντ, ήταν ο κορυφαίος της Κύμης.

Τα δεκάλεπτα: 29-6, 50-19, 65-32, 93-45.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 11 (1), Μιλουτίνοφ 10, Παπανικολάου 12 (1), Μάντζαρης, Σπανούλης 14 (2), Γκριν 6 (1), Γιανγκ 16, Τολιόπουλος 5, Παπαπέτρου 13 (1), Ουότερς 6.
ΚΥΜΗ (Μπρατσιάκος): Καντί 7 (1), Κατράνας 6 (2), Κοστόφ 6, Τουτζιαράκης 11, Ντίξον 8, Σιγκούνας, Τζόλος 4, Κουκουλάς 2, Κωνσταντακόπουλος, Πάλμπλαντ 1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…