Κεντρική NBA Ολική ανατροπή και πρόκριση για τους “αθάνατους” Σέλτικς! (vids)

Ολική ανατροπή και πρόκριση για τους “αθάνατους” Σέλτικς! (vids)

gerald green celtics

gerald-green-celtics

Οι Μπόστον Σέλτικς βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο στα δύο πρώτα ματς, έχοντας ηττηθεί εις διπλούν στην έδρα τους από τους Σικάγο Μπουλς. Οι “ταύροι”, όμως, αποδυναμώθηκαν αισθητά, εξαιτίας του τραυματισμού του Ραζόν Ρόντο ενώ ο κόουτς, Μπραντ Στίβενς έκανε ορισμένες άψογες προσαρμογές, με αποτέλεσμα η συνέχεια της σειράς να γίνει παιχνιδάκι για τη Βοστόνη. Έτσι, οι “κέλτες” συνέτριψαν τους αντιπάλους τους με 83-105 στο χθεσινό, 6ο ματς, παίρνοντας με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τον 2ο γύρο, με σκορ 4-2!

 

Ο Στίβενς χρησιμοποίησε εξαρχής την πεντάδα, χάρη στην οποία ανέτρεψε τη σειρά, με τον Τζέραλντ Γκριν σε ρόλο βασικού και τον Αμίρ Τζόνσον στον πάγκο. Ως αποτέλεσμα, υπήρχαν εξαιρετικές αποστάσεις και πολύ καλή κίνηση της μπάλας, με τους παίκτες των Σέλτικς να βρίσκουν ποιοτικά σουτ, εκτελώντας με αυτοπεποίθηση και γερά πατήματα. Συνολικά, η Βοστόνη είχε 16/39 τρίποντα (41%), 28 ασίστ σε 39 εύστοχα σουτ ενώ, 8 παίκτες σκόραραν τουλάχιστον 1 φορά από τα 7.25!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=U_WBv3wvoSw]

Από την 1η περίοδο φάνηκε το πώς θα κατευθυνθεί ο αγώνας αυτός. Οι Σέλτικς είχαν εξαιρετικά ποσοστά και προηγήθηκαν με 23-30 στα πρώτα 12 λεπτά. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους στο +13 (41-54), με την πραγματική “έκρηξη” να έρχεται στο 2ο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, οι Σέλτικς πήραν “φωτιά”, πετυχαίνοντας ένα επιμέρους σερί 18-34 και “καθαρίζοντας” την παρτίδα. Η motion επίθεση δούλευε στην εντέλεια, οι παίκτες κινούνταν ασταμάτητα χωρίς την μπάλα, το γήπεδο “άνοιγε” σε άψογο βαθμό ενώ η άμυνα “τσάκιζε” κόκαλα, απέναντι στους δυσλειτουργικούς και άτολμους Μπουλς.

Πρώτος σκόρερ για τους Σέλτικς ήταν ο Έιβερι Μπράντλεϊ, με 23 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής. Ο Γκριν είχε 16, όντας ο x-factor σε ακόμη μια αναμέτρηση ενώ οι Τόμας, Χόρφορντ και Κράουντερ είχαν από 12. Στον αντίποδα, οι Μπουλς εκτελούσαν με 39.5% στα σουτ εντός πεδιάς ενώ είχαν μόλις 4/19 τρίποντα. Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν ο κορυφαίος παίκτης τους, αν και τραυματίας, με 23 πόντους, όντας ο μόνος που διασώθηκε από το “ναυάγιο” της ομάδας του Φρεντ Χόιμπεργκ. Ο Ντουέιν Γουέιντ αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να τελειώσει την αναμέτρηση με μόλις 1/10 σουτ, με το Σικάγο να μην βρίσκει ποτέ μια αποτελεσματική φόρμουλα, ώστε να καλύψει την απουσία του Ρόντο και να διαλευκάνει το πρόβλημα στον εκτελεστικό τομέα, ολοκληρώνοντας άδοξα τη σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …