Κεντρική NBA Ο “γερόλυκος” Τζόνσον έδειξε τον δρόμο στους Τζαζ! (vids)
NBA

Ο “γερόλυκος” Τζόνσον έδειξε τον δρόμο στους Τζαζ! (vids)

joe johnson jazz 1

joe-johnson-jazz

Ο Τζόε Τζόνσον απέδειξε ότι διαθέτει ακόμα μπόλικη “βενζίνη” στο “ντεπόζιτο”, όντας ο ηγέτης των Γιούτα Τζαζ, οι οποίοι επικράτησαν των Λος Άντζελες Κλίπερς με 105-98 και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2! Ο βετεράνος φόργουορντ των “μορμόνων” είχε καταπληκτική παρουσία στην τελευταία περίοδο και υπερκάλυψε το κενό του Γκόρντον Χέιγουορντ, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από δηλητηρίαση και δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του για πάνω από 9 λεπτά. Ο Ρούντι Γκομπέρ επέστρεψε στα παρκέ μετά από την απουσία του στα 2 τελευταία ματς ενώ οι Κλίπερς στιγματίστηκαν από την απουσία του Μπλέικ Γκρίφιν, με τους Πολ και Κρόφορντ να κουβαλούν το φορτίο.

 

Ο Τζόνσον σημείωσε συνολικά 28 πόντους, με 12/17 σουτ, κάνοντας ρεκόρ καριέρας, όσον αφορά το ποσοστό ευστοχίας του σε αγώνα πλέι-οφ! Μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου, ο “Iso Joe” είχε ήδη φθάσει τους 17 πόντους, σκοράροντας κυρίως σε φάσεις απομόνωσης, εκμεταλλευόμενος την τρομερή δύναμη και την αντίληψή του. 7 λεπτά πριν από τη λήξη, οι Τζαζ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 80-87. Εκεί λοιπόν, ο Τζόνσον αποφάσισε να πάρει “φωτιά”!

 

Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον πέτυχε 11 σερί πόντους στην τελευταία περίοδο, μέσω καλαθιών που παραπέμπουν σε παίκτη παλιάς σχολής! Μάλιστα, ήταν φοβερός και σε ρόλο δημιουργού, καθώς έδωσε την ασίστ στα κρίσιμα τρίποντα των Ρόντνι Χουντ και Ντέρικ Φέιβορς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RBIsldZFSkQ]

Οι Κλίπερς απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στα μεγάλα ματς, σπαταλώντας άλλη μια μεγάλη διαφορά. Ο Κρις Πολ είχε 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 12 ασίστ και ο Τζαμάλ Κρόφορντ σταμάτησε στους 25 αλλά τα συνεχή σκαμπανεβάσματα και η απώλεια του Γκρίφιν εμπόδισαν τους Κλίπερς από το να πάρουν πειστικό προβάδισμα στη σειρά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=s_ZhHFrTTzs]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Εύκολη νίκη για Κάβαλιερς και 2-0 στη σειρά

Πλεονέκτημα για τους Κάβαλιερς και 2-0 επί των Ορλάντο Μάτζικ. Οι Κλίβελαντ Κάβαλιερς ήταν…