Κεντρική NBA O “εκτελεστής” Τόμπσον και οι “πυρινοκίνητοι” Γουόριορς! (vid)
NBA

O “εκτελεστής” Τόμπσον και οι “πυρινοκίνητοι” Γουόριορς! (vid)

klay thompson

klay-thompson

Στο προχθεσινό ματς των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς εναντίον των Γουίζαρντς, ο Στεφ Κάρι ήταν αυτός που “κουβάλησε” το μεγαλύτερο φορτίο, με 9/14 τρίποντα και απίθανα τελειώματα κοντά στο καλάθι. Αυτή η ομάδα, όμως, διαθέτει ακόμη ένα “sniper” στην περιφέρειά της, έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ όλων των εποχών, ο οποίος επωφελείται από τον καταπληκτικό τρόπο που κινείται χωρίς την μπάλα αλλά και από την ικανότητά του να εκτελεί κάτω από δεκάδες συνθήκες. Αυτός είναι φυσικά ο Κλέι Τόμπσον, με τον σταρ των “πολεμιστών” να σταματά στους 41 πόντους, στη χθεσινή νίκη απέναντι στους Τίμπεργουλβς.

Με 7/14 τρίποντα, 6/10 δίποντα και 8/9 βολές, ο Τόμπσον “κονιορτοποίησε” την αδύναμη άμυνα της Μινεσότα, η οποία χανόταν συνεχώς, είτε πίσω από τα σκριν, είτε στο τρανζίσιον και την αδύνατη πλευρά. Με άρτιες και ταχύτατες εκτελέσεις σε συνθήκες spot-up (δηλαδή εκτελώντας με το που υποδεχόταν την μπάλα) προλάβαινε τα αργά rotations των αντιπάλων ενώ αξιοποίησε και την ιδιότητα που έχει να σκοράρει πολλούς πόντους σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάστηκε μόλις 37 λεπτά για να καταγράψει την επίδοση αυτή, με τους Γουόριορς να επικρατούν άνετα, με 121-107. πετυχαίνοντας τη 12η σερί νίκη τους!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=p7KeCg3PXqA]

Αυτή ήταν η νίκη υπ’αριθμόν 64 για φέτος, με τους Γουόριορς να καταρρίπτουν μια ιστορική επίδοση. Συγκεκριμένα, το Γκόλντεν Στέιτ έφθασε τις 204 νίκες εντός των τελευταίων 3 σεζόν, ξεπερνώντας την αντίστοιχη “συγκομιδή” των Σικάγο Μπουλς την τριετία 1996-1998! Η ομάδα του Όκλαντ επιχειρεί να “στήσει” τη δική της δυναστεία και μάλλον βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…