Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Να βρούμε τον ιδανικό προπονητή”

“Να βρούμε τον ιδανικό προπονητή”

Συνέντευξη Τύπου

liolios-promhtheas

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να βρει έναν προπονητή με τον οποίο θα “χτιστεί” ένα πλάνο πολλών χρόνων, ενώ παράλληλα ο τεχνικός που θα έρθει θα πρέπει να έχει και την ίδια φιλοσοφία με την διοίκηση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”:
– Πότε θέλετε αυτό το θέμα να έχει κλείσει; Χρονικά πότε θα ήταν το ιδανικό να έχει ο Προμηθέας νέο προπονητή;
“Δεν υπάρχει ιδανικό με κριτήριο τον χρόνο. Το ιδανικό θα είναι θα βρούμε τον προπονητή που θα μας ταιριάζει απόλυτα. Να είναι αυτός που θα μείνει στην ομάδα μας για χρόνια, που θα ταιριάζει με τη φιλοσοφίας μας και θα μπορεί να την υπηρετήσει. Αλλωστε δεν υπάρχει πίεση χρόνου, καθώς καλά-καλά δεν έχει ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Καλύτερα λοιπόν να καθυστερήσουμε να κλείσουμε προπονητή, αρκεί η τελική επιλογή να είναι αυτή που θα μας δικαιώσει.”

-Πάντως ήδη έχουν κυκλοφορήσει ονόματα, π.χ. Πρίφτης , Μπρατσιάκος, Καστρίτης, Χριστόπουλος, Παπαθεοδώρου. Μέχρι και για τον Παναγιώτη Γιαννάκη έκαναν λόγο δημοσιεύματα…
“Θα το πώ όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: Δεν έχουμε κουβεντιάσει με κανέναν. Δεν υπάρχει καμία επαφή με κανέναν, δεν έχουμε σκεφτεί κανέναν.”

-Ωραία, Ελληνας ή ξένος;
“Δεν μπορώ να απαντήσω με κατηγορηματικό τρόπο. Θα έλεγα ότι επιθυμία μας είναι να είναι Ελληνας, αλλά από την άλλη είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Συνεπώς δεν θα επιλέξουμε προπονητή με βάση το που γεννήθηκε ή την υπηκοότητά του, αλλά το πόσο ικανός είναι και κατά πόσο θα ταιριάζει στη φιλοσοφία μας. Δεν αποτελεί πρώτο κριτήριο η προέλευση, ούτε καν οι νίκες και οι ήττες.”

-Γιατί δεν ανανεώσατε τη συνεργασία σας με τον Βαγγέλη Αγγέλου;
“Υπήρχε διαφορετική προσέγγιση για την επόμενη μέρα. Τον εκτιμούμε για το τι έκανε, ήρθε σε δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Μας έδωσε μεγάλο θετικό πρόσημο σε πολλά επίπεδα. Στο οργανωτικό, στην εμπειρία, στο αγωνιστικό. Όμως υπήρχε διάσταση απόψεων και φιλοσοφίας.”

-Για το ρόστερ της νέας σεζόν υπάρχουν πρώτες σκέψεις, πώς θα κινηθείτε, τί θα κάνετε;
“Πρώτα θα κλείσουμε τον προπονητή και μετά θα παρθούν αποφάσεις για το ρόστερ. Αλλωστε δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά. Ο νέος προπονητής θα χτίσει την ομάδα, δεν γίνεται παίκτες, ανανεώσεις και συμφωνίες να κλείσουν πριν από τον προπονητή. Δεν μας ταιριάζει αυτό, δεν το κάναμε ποτέ, ούτε και θα το κάνουμε στο μέλλον. Στον Προμηθέα όλοι μαζί στη διοίκηση θα αποφασίσουμε για τον νέο προπονητή και μετά θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στα άλλα θέματα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…