Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Kόνιαρης: Ενας “μικρός” με… μεγάλη “μαγκιά”

Kόνιαρης: Ενας “μικρός” με… μεγάλη “μαγκιά”

koniaris

koniarisΠόσο δύσκολο είναι να έχεις μείνει εκτός δράσης για έναν χρόνο λόγω σοβαρού τραυματισμού και στα 19 σου να είσαι… πενταδάτος στον ΠΑΟΚ έχοντας να διαχειριστείς την όποια πίεση υπάρχει σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον “Δικέφαλο”; Σίγουρα πάρα πολύ (δύσκολο).. Ωστόσο ο Αντώνης Κόνιαρης τα έχει καταφέρει και έχει δείξει αυτή την σεζόν, αυτό που φανέρωνε από έφηβος ακόμη, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη.

Ας “ξετυλίξουμε” το κουβάρι της πορείας του νεαρού ο οποίος την Μ. Πέμπτη απέναντι στον Παναθηναϊκό πέτυχε 12 πόντους και αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ στην ντροπιαστική (λόγω της διαφοράς των 44 πόντων που είναι πάρα πολύ μεγάλη, ανεξαρτήτως της διαφοράς δυναμικότητας που υπάρχει με τους “πράσινους”) ήττα από την ομάδα του Πασκουάλ.

Γουίζαρντς-Χοκς, Γουόριορς-Μπλέιζερς, Σέλτικς-Μπουλς, Ρόκετς-Θάντερ στο ΝΒΑ και Βαλένθια-Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Ποιοι θα είναι οι νικητές; Η 2winbet.gr θα προσφέρει όλα τα ματς στους πελάτες της με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Ο άσχημος τραυματισμός που τον “πήγε” πίσω

Ηταν το 2014 όταν το “τριφύλλι” αποκτούσε από τον ΠΑΟΚ τον Κόνιαρη που έκανε σπουδαίες εμφανίσεις. Τότε η “πράσινη” ΚΑΕ είχε ανακοινώσει… “την επίτευξη συμφωνίας με τον Αντώνη Κόνιαρη για τα επόμενα πέντε χρόνια”. Τα πράγματα, πάντως, δεν εξελίχθηκαν καλά για τον νεαρό. Στις 3 Ιουνίου του 2015 υποβλήθηκε σε επέμβαση. Όπως είχε ενημερώσει επισήμως ο Παναθηναϊκός, στον Κόνιαρη “έγινε αρθροσκόπηση στην ποδοκνημική λόγω της οστεοχονδρίτιδας που τον ταλαιπωρούσε ενώ του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Ο Αντώνης Κόνιαρης θα πάρει εξιτήριο αυθημερόν. Η επιστροφή του στις προπονήσεις τοποθετείται στην έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου“. Ωστόσο τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν… Ο Κόνιαρης δεν ξεπέρασε το πρόβλημά του στον προβλεπόμενο χρόνο και συνέχισε να παραμένει στα “πιτς”.

Μετά από έναν χρόνο… επιστροφή

Πέρασε πολύς καιρός για να πατήσει πάλι παρκέ σε αγώνα. Στις 12 Μαΐου του 2016, αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό (U21) στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Νίκη Αμαρουσίου (89-82), ένα ματς στο οποίο είχε πετύχει 23 πόντους. Και έτσι έκανε το καλύτερο δυνατό comeback. Ωστόσο για να έρθει εκείνο το comeback στα παιχνίδια, ο Κόνιαρης χρειάστηκε να παραμείνει εκτός ουσιαστικά για έναν χρόνο έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί την όποια απογοήτευση μπορούσε να έχει σε αυτή την “τρυφερή” ηλικία που ήταν.

koniaris antonisΕπαφή με ΠΑΟΚ, τριετές συμβόλαιο και… πενταδάτος 

Από τον ΠΑΟΚ όσο είχε το πρόβλημα τραυματισμού ο Κόνιαρης, είχαν επαφή μαζί του. Ηθελαν να μάθουν τα νέα του… Αλλωστε ο “Δικέφαλος” το 2011 τον είχε κάνει δικό του, είχαν αναπτύξει μια καλή σχέση μαζί του ενώ τον ενημέρωσαν πως ο ΠΑΟΚ θα δηλώσει “παρών” αν μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Τελικά αυτό έγινε… Στις 29 Ιουλίου του 2016 οι “πράσινοι” δεν ενεργοποίησαν την οψιόν ανανέωσης που περιελάμβανε η συμφωνία τους με τον Κόνιαρη και εκείνος θα μπορούσε να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του σε όποιον σύλλογο ήθελε. Ξεκίνησαν άμεσα οι συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ και στις 19 Αυγούστου η “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τρέφει μεγάλη εκτίμηση στις δυνατότητες του Κόνιαρη, γι’ αυτό και ο νεαρός είναι… πενταδάτος στον ΠΑΟΚ. Σε ηλικία 19 ετών… Και αντικειμενικά η “γεύση” που έχει αφήσει φέτος με τις εμφανίσεις του, είναι “γλυκιά”. Ξέρει να “ηρεμεί” την ομάδα, αποδίδει πολύ καλά αμυντικά (ένας τομέας που δίνει μεγάλος βάρος ο κόουτς του “Δικεφάλου”), έχει βοηθήσει και σε κάποια ματς επιθετικά.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193, στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του ΠΑΟΚ!

Στα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος, έχει 7,1 πόντους μέσο όρο. Καθόλου άσχημα… Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, με τον Κόνιαρη να έχει σταθεί ξανά στα πόδια του μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που είχε αντιμετωπίσει.

Το άφησε οριστικά πίσω του, έχει επιστρέψει… δυνατός και μάλιστα έχει καταφέρει αν και νεαρός (στα 19 του), να αποτελεί βασικό “γρανάζι” της μηχανής μιας ιστορικής ομάδας σαν τον “Δικέφαλο” (στο εντός έδρας ματς με την Βέντσπιλς, μάλιστα, είχε προκαλέσει… θετικά σχόλια το ότι παρά το πρόβλημα με τον μυικό σπασμό στη πλάτη που είχε πριν την έναρξη του αγώνα, ο Κόνιαρης έκανε ένεση για να μπορέσει να βοηθήσει τον “Δικέφαλο”). Μεγάλη “μαγκιά” του “μικρού”, αν μη τι άλλο…

Το γεγονός πως φέτος έχει κάνει αρκετά καλή σεζόν δεν είναι μόνο καλό για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Κόνιαρης είναι πολύ ταλαντούχος και έχει να “δώσει” πολλά ακόμη…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…