Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός”

“Κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός”

gliniadakis-paok

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Λαυρίου στον πρώτο γύρο των playoffs της Basket League και πλέον θα βρει στον δρόμο του τον Άρη. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε ότι κάθε ματς θα είναι τελικός και ότι το παιχνίδι του Σαββάτου (29/04, 19:00) δεν θα έχει καμία σχέση μ’ αυτά της κανονικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:

Τα παιχνίδια με το Λαύριο ήταν δύσκολα απέναντι σε έναν αντίπαλο που του άξιζε η θέση που πήρε και ήθελε να προχωρήσει. Παρόλα αυτά η διαφορά δυναμικότητας ήταν ξεκάθαρη. Μπορεί να μη ξεκινήσαμε πολύ δυνατά αλλά στοχεύσαμε στα πλεονεκτήματά μας όπως είναι το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με τον Άρη. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κερδίσαμε δυο φορές, αλλά πιστεύω πως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Άρης είναι μια διαφορετική ομάδα όπως κι εμείς έχουμε κάποιες αλλαγές.

Στα play offs ούτως ή άλλως είναι κάθε παιχνίδι τελικός. Θεωρώ ότι ξεκινάμε από το μηδέν και δε θα έχουμε στο μυαλό μας τα παιχνίδια που έχουν προηγηθεί. Απέναντι σε μία ομάδα με πολύ δυνατή έδρα θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να είμαστε έτοιμοι για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε και πάνω από όλα να στηριχθούμε στην ομαδικότητα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει πολύ δυνατά.

Από τα δύο παιχνίδια που έχουν προηγηθεί κρατάμε μόνος τις νίκες, που ήταν πολύ σημαντικές βαθμολογικά και φυσικά ότι καταφέραμε να κερδίσουμε μέσα στην έδρα τους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από άποψη ψυχολογίας τώρα που θα βρεθούμε ξανά εκεί αλλά όπως σας είπα το παιχνίδι του Σαββάτου δεν έχει καμία σχέση με αυτό της κανονικής περιόδου.

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι εμάς μας ωφέλησαν τα δυο παιχνίδια που είχαμε με το Λαύριο από άποψη αγωνιστικού ρυθμού. Ο Άρης δε ξέρω πως θα εμφανιστεί, πως μπορεί να αντιδράσει μετά από αυτή τη διακοπή. Μπορεί με τα προβλήματα που είχε να τον βοήθησε μπορεί και όχι. Αυτό όμως δε μπορώ να πω ότι θα είναι πλεονέκτημα. Κάθε παιχνίδι θα είναι τελικός και οι δυο ομάδες θα είναι έτοιμες και ανταγωνιστικές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Χατζόπουλος: «Μιλά η καρδιά του ΠΑΟΚτσή, 100.000 ευρώ την πρώτη εβδομάδα»

Τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την πρώτη εβδομάδα που «τρέχει» η Αύ…