Κεντρική NBA “Κατάπιε” τους Ρόκετς ο Μαριάνοβιτς! (vid)
NBA

“Κατάπιε” τους Ρόκετς ο Μαριάνοβιτς! (vid)

boban marjanovic pistons

boban-marjanovic-pistons

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είχε μόλις 3 παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων τη φετινή σεζόν, έχοντας περιορισμένο χρόνο συμμετοχής με τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Το ιδιαίτερα βαρύ κορμί του δεν του επιτρέπει να συμβαδίζει σταθερά στους απαιτητικούς ρυθμούς του NBA, με αποτέλεσμα ο Σέρβος “γίγαντας” να παίζει μόλις 7.2 λεπτά ανά αγώνα. Στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον των Ρόκετς, ο Σταν Βαν Γκάντι του έδωσε την ευκαιρία να πατήσει παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον πρώην παίκτη του Ερυθρού Αστέρα να ανταποκρίνεται στο έπακρο.

 

Το “θηρίο” των Πίστονς κατέγραψε 27 πόντους (12/18 σουτ), 12 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής, πραγματοποιώντας ίσως την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του! Ο Μαριάνοβιτς φάνταζε σαν άνδρας ανάμεσα και παιδάκια, συγκριτικά με τους παίκτες που τον μάρκαραν, με τον Νενέ και τον Μοντρέζλ Χάρελ να βρίσκουν τον μπελά τους! Οι Πίστονς κατέφυγαν κυρίως σε σετ παιχνίδι, με τον Μπόμπαν να παίρνει καταπληκτικές, βαθιές θέσεις στο ποστ, ώστε να τελειώσει τις φάσεις. Το υψομετρικό του πλεονέκτημα και τα μεγάλα άκρα του καθιστούσαν ανήμπορους τους αντιπάλους τους να τον μαρκάρουν αποτελεσματικά ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν προτίμησε να κάνει στην άκρη, όταν το μαρκάρισμα άλλαξε και βρέθηκε πάνω του σε μια φάση!

Ο Μαριάνοβιτς ήταν καθοριστικός, όσον αφορά την έκβαση του αγώνα, όντας πρωταγωνιστής σε πολλές κρίσιμες φάσεις στο τέλος, με τους Πίστονς να “κλέβουν” τη νίκη, χάρη σε τρίποντο του Στάνλεϊ Τζόνσον, 32.4” πριν από τη λήξη. Έτσι, διατήρησαν ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες τους για πρόκριση στα πλέι-οφς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nbyK0RMgT4Q]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…