Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Είναι μόνο η αρχή”

“Είναι μόνο η αρχή”

zeliko obradovic

zeliko-obradovic

Ποτέ δεν ήθελε να παίξει μια σειρά πλέι οφ ενάντια στον Παναθηναϊκό Superfoods, δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε. Ο Σέρβος τεχνικός ευχαρίστησε τον κόσμο του “τριφυλλιού” για την υποδοχή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

Για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods:””Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα δύσκολα και ειδικά για μένα. Ποτέ δεν ήθελα να παίξω μία σειρά εναντίον του Παναθηναϊκού. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την υποδοχή. Όσον αφορά το παιχνίδι ήμασταν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε λάθη και δεν προσπαθήσαμε να παίξουμε άμυνα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβαζαν εύκολα ελεύθερα σουτ και αυτό είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο.

Τους είπα στην ανάπαυλα να είναι επιθετικοί. Έτσι αλλάξαμε τον ρυθμό μέσω της επιθετικής άμυνα. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόλις 16 πόντους, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό πάντως. Ήμασταν καλύτεροι και επιθετικά, με εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον κι όλα αυτά μέσω της επιθετικής μας άμυνας που μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι παίκτες μου να κατάλαβαν κάποια πράγματα σημαντικά για αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουμε ότι και το δεύτερο ματς θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Για να πας στο Final-4 πρέπει να κάνεις τρεις νίκες. Περιμένω άλλο ένα δύσκολο και σκληρό ματς για εμάς”.

Για το αν υπάρχει «πρέπει» για την Φενέρ ώστε να πάει στο Final-4: “Δεν υπάρχει κάτι στη ζωή που έχει πρέπει. Η ζωή συνεχίζεται. Αν σκεφτείς έτσι, με το πρέπει, όλα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτή την κατάσταση τη δημιουργείτε εσείς και ο κόσμος. Εσείς λέτε ότι πρέπει να είμαστε στο Final-4. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2007 με τον Παναθηναϊκό επειδή το Final-4 ήταν στην Αθήνα. Είναι μια εκπληκτική διοργάνωση και πάντα αυτό επιβάλλει σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι”.

Για τη συνέχεια της σειράς:”Είναι μόνο η αρχή, είναι το 1-0 και υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Ξέρω τον χαρακτήρα των παικτών του Παναθηναϊκού και του προπονητή τους και περιμένω ένα διαφορετικό δεύτερο παιχνίδι.”

Για το τι άλλαξε μετά το μετά το +16 του Παναθηναϊκού Superfoods και η ομάδα του πήρε τη νίκη:”Προσπάθησα να ξυπνήσω την ομάδα. Άρχισα στο δεύτερο ημίχρονο με δύο γκαρντ, τον Μπογκντάνοβιτς και δύο ψηλούς. Αυτό ήταν καλό για εμάς. Μετά ήρθε ο Κάλινιτς που ήταν σε καλή μέρα. Σε 30 ματς στην Euroleague είχαμε σχεδόν πάντα απουσίες. Αν ένας παίκτης λείπει, είναι πρόβλημα για εμάς. Τις καλύτερες απαντήσεις τις βρίσκεις μέσα στο παιχνίδι. Μερικοί έπαιξαν άσχημα σύμφωνα με την στατιστική, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό συνέβη με τον Σλούκα, που δεν είχε καλά νούμερα όμως έδωσε σημαντική βοήθεια. Η προετοιμασία ενός αγώνα είναι μία διάσταση και ακόμα πιο σημαντική είναι η αντίδραση”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…