Κεντρική NBA Η “καυτή” back-court έδειξε τον δρόμο στους Γουίζαρντς (vids)
NBA

Η “καυτή” back-court έδειξε τον δρόμο στους Γουίζαρντς (vids)

john wall bradley beal

john-wall-bradley-beal

Με τον Τζον Γουολ και τον Μπράντλεϊ Μπιλ να “σαρώνουν” την αντίπαλη άμυνα, οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς επιβλήθηκαν με 109-101 των Ατλάντα Χοκς, κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά, υπερασπιζόμενοι ιδανικά την έδρα τους. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από έναν υπερβολικό αριθμό φάουλ (55 συνολικά), με τους Χοκς να στέκονται άψογα για 3 περιόδους αλλά το “καυτό” δίδυμο των “μάγων” αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σκόραραν μαζί 63 πόντους, τους περισσότερους που έχουν βάλει ποτέ σε αγώνα πλέι-οφ ενώ ήταν η πρώτη φορά μετά το 1986, όπου δύο παίκτες της Γουάσινγκτον σκοράρουν +30 πόντους!

Ο Γουολ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 32 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ, με 9/20 σουτ και 12/15 βολές! Η βελτίωσή του στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση είναι εμφανέστατη, καθώς διαθέτει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ακόμη και όταν εκτελεί μετά από ντρίμπλα. Επίσης, κατάφερε να φθείρει την αντίπαλη άμυνα με drives και να βρει χώρο δράσης πίσω από τα δυναμικά σκριν του Μαρτσίν Γκορτάτ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gPeQYDUmRh8]

Από την άλλη, ο Μπιλ ήταν “φονιάς”, με 31 πόντους (4/10 τρίποντα), δίνοντας ρεσιτάλ στην 4η περίοδο, όπου σκόραρε 16 πόντους! Είτε βγαίνοντας από τα σκριν, είτε δημιουργώντας το δικό του σουτ με την μπάλα στα χέρια, ο Μπιλ απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από στόφα μεγάλου σκόρερ ενώ επέδειξε και το clutch στοιχείο που τον χαρακτηρίζει στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα, σκόραρε και το καθοριστικό τρίποντο, με 40” για τη λήξη, το οποίο έστειλε τη διαφορά στους 8 πόντους και επικύρωσε το τελικό αποτέλεσμα!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dlGB4g_vKsQ]

Η Ατλάντα είχε ισχυρή παρουσία κάτω από το καλάθι, με τον Πολ Μίλσαπ να βάζει 27 πόντους και να μαζεύει 10 ριμπάουντ, κερδίζοντας ασταμάτητα φάουλ. Το πρόβλημα για τους Χοκς ήταν η πλήρης απουσία παιχνιδιού από την περιφέρεια, έχοντας μόλις 4/20 τρίποντα και κανένα εύστοχο στο πρώτο ημίχρονο! Οι Τιμ Χάρνταγουεϊ και Ντένις Σρούντερ είχαν συνολικά 42 πόντους αλλά με άσχημα ποσοστά, καθώς σούταραν μόλις με 37.1%. Η Γουάσινγκτον έχει το πλεονέκτημα ότι διαθέτει τον καλύτερο παίκτη αυτής της σειράς, με την Ατλάντα να μην έχει βρει ακόμη τον τρόπο για να τον περιορίσει.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UnL6yNdGGEY]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…