Κεντρική NBA Η “ανάσταση” των “κελτών”! (vids)
NBA

Η “ανάσταση” των “κελτών”! (vids)

isaiah thomas celtics bulls

isaiah-thomas-celtics-bulls

Χάρη στις “μαγικές” προσαρμογές του κόουτς, Μπραντ Στίβενς, οι Μπόστον Σέλτικς έδειξαν ένα πλήρως μεταμορφωμένο πρόσωπο και επιβλήθηκαν με άνεση των Σικάγο Μπουλς με 87-104, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1! Η Βοστόνη γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν στο έπακρο, παίζοντας καταπληκτικό, ομαδικό μπάσκετ. Συνολικά μοίρασαν 34 ασίστ σε 41 εύστοχα σουτ, είχαν 17/37 τρίποντα και 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, εκμεταλλευόμενοι πλήρως και την απουσία του Ραζόν Ρόντο. Αν συνδυάσει κανείς τις παραμέτρους αυτές με την εξαιρετική άμυνά τους, τότε έχει ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα.

Ο Μπραντ Στίβενς επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Τζέραλντ Γκριν στη βασική πεντάδα, περνώντας τον Τζέι Κράουντερ στο “4” και αφαιρώντας τον Αμίρ Τζόνσον από το rotation. Έτσι, το γήπεδο “άνοιγε” διάπλατα, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στους Σέλτικς για ελεύθερα και ποιοτικά σουτ. Επίσης, ο Στίβενς επέλεξε να δώσει λιγότερο χρόνο συμμετοχής στον Αϊζέια Τόμας (31 λεπτά) για δύο λόγους: πρώτον, διότι ο Τόμας δεν είναι σε θέση να “κουβαλήσει” μεγάλο επιθετικό φορτίο όπως στην κανονική περίοδο και δεύτερον, για να αυξηθεί η αμυντική αποδοτικότητα, η οποία “πληγώνεται” με την παρουσία του βραχύσωμου γκαρντ. Ο Τόμας ήταν πολύ καλός, με 16 πόντους και 9 ασίστ και τέλος, οι Σέλτικς βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν τις παγίδες και τα νταμπλ-τιμ ψηλά των Μπουλς, κάτι που αποτελούσε “άλυτο γρίφο” στα δύο πρώτα ματς.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sB08UWFgPx0]

Αμυντικά, οι φιλοξενούμενοι περιόρισαν το Σικάγο σε ποσοστό μόλις 39.3% εντός πεδιάς. Η απουσία του Ρόντο έβγαζε μάτι, καθώς οι Μπουλς μοίρασαν μονάχα 14 ασίστ, είχαν μόνο 5 αμαρκάριστα σουτ μετά από πάσα (σε αντίθεση με τα 18 του πρώτου αγώνα και τα 22 του δεύτερου) ενώ ο Τζίμι Μπάτλερ βρέθηκε σε κακή βραδιά, με 14 πόντους και 7/21 σουτ. Η άμυνα πάνω του ήταν υποδειγματική, καθώς βρήκε μόλις 1 ελεύθερο σουτ ενώ οι Μπουλς υπενθύμισαν στους πάντες πόσο κακοί είναι στον εκτελεστικό τομέα, με 6/21 τρίποντα.

Με καταπληκτικές αποστάσεις στην επίθεση και συνεχείς εκτελέσεις, οι Σέλτικς πήραν κεφάλι 18 πόντων στο τέλος της 1ης περιόδου (15-33), με τους Κράουντερ και Έιβερι Μπράντλεϊ να είναι εξαιρετικοί, καθώς έβαλαν 18 πόντους. Οι Μπουλς είχαν “σφυγμό” και με τον Ντουέιν Γουέιντ να “πυροβολεί” (14 πόντοι στο ημίχρονο, 18 συνολικά), κατάφεραν να πλησιάσουν. Ο Κριστιάνο Φελίσιο έκανε τη “βρώμικη” δουλειά (11 ριμπάουντ), το Σικάγο αύξησε τον ρυθμό του και ευστόχησε σε κάποια σουτ ενώ “κλείδωσε” προσωρινά τους αντιπάλους. Με επιμέρους σερί 26-11, πήγαν στα αποδυτήρια όντας μόλις στο -3 (41-44) αλλά οι Σέλτικς ήταν πολύ σκληροί για να “πεθάνουν”.

Η “καμικάζι” πεντάδα των Σέλτικς (Τόμας-Μπράντλεϊ-Γκριν-Κράουντερ-Χόρφορντ) έδρασε και πάλι, με τον Τόμας να τα πηγαίνει περίφημα σε οργάνωση και εκτέλεση ενώ ο Αλ Χόρφορντ αποστόμωσε τους χιλιάδες αμφισβητίες, έχοντας συνολικά 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα! Η διαφορά επανήλθε ταχύτατα σε διψήφια επίπεδα, με την 3η περίοδο να λήγει στο +13 υπέρ των “κελτών” (63-76). Οι αναπληρωματικοί (Σμαρτ, Ροζίερ, Ολίνικ) έκανα εξαιρετική δουλειά, όσον αφορά τη διατήρηση της διαφοράς, η οποία έφθασε ακόμη και στους 22 πόντους στα τελευταία λεπτά. Οι Σέλτικς έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση και το “μέταλλο” που διαθέτουν, καταφέρνοντας να μείνουν ζωντανοί.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=S5J8todszR4]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…