Κεντρική NBA Η αλλαγή στη μηχανική του Λεμπρόν (pic)
NBA

Η αλλαγή στη μηχανική του Λεμπρόν (pic)

lebron james kyle korver cavaliers

lebron-james-kyle-korver-cavaliersΟ Λεμπρόν Τζέιμς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τη γραμμή των βολών τη φετινή σεζόν, εκτελώντας μόλις με 67.1%! Η “βουτιά” σε σχέση με τη σεζόν 2015-16 ήταν αρκετά μεγάλη, καθώς το ποσοστό του έπεσε κατά 5.7%! Με τη βοήθεια του “σεσημασμένου” σουτέρ και συμπαίκτη του, Κάιλ Κόρβερ, όμως, ο “βασιλιάς” έχει μεταβάλλει ορισμένα δεδομένα στη μηχανική του στο σουτ, ώστε να επαναφέρει τα ποσοστά του σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία, ο Τζέιμς έχει εφαρμόσει το turn, ώστε ο δεξιός ώμος και ο τετρακέφαλος να “κοιτούν” προς το καλάθι, τα πόδια του έπαψαν να είναι απολύτως ίσια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ευκολία στη μεταφορά της ενέργειας από τα πόδια στα χέρια ενώ πραγματοποιεί και ένα μικρό dip. Αυτό σημαίνει ότι “βουτάει” την μπάλα ελαφρώς προς τα κάτω πριν σηκωθεί για το σουτ, κάτι που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μεγάλων σουτέρ.

“Πρέπει να αφαιρέσεις μη απαραίτητα πράγματα από τη μηχανική σου, ώστε να το κάνεις όσο πιο συμπαγές και απλό γίνεται”, δήλωσε ο Κόρβερ,  ο οποίος θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ όλων των εποχών, με 88% στις βολές. “Όταν κάνεις πολλές κινήσεις, υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο λάθους. Αυτό προσπαθώ να πω στους συμπαίκτες μου, ώστε να τους βοηθήσω. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Λεμπρόν, διότι είναι “ανοικτός” στο να αλλάξει πράγματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…