Κεντρική Basket League ΑΕΚ H 11η Απριλίου της ΑΕΚ

H 11η Απριλίου της ΑΕΚ

aek

Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την 11 Απριλίου του 2000, όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, με την “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ να μην ξεχνάει, φυσικά, τη δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας.

Αναλυτικά:

“Η 4η Απριλίου 1968 συνιστά ημερομηνία-ορόσημο όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς στην παγκόσμια κονίστρα.

Η 11η Απριλίου 2000, ωστόσο, αποτελεί ακόμη ένα χρυσό ποίκιλμα στην ένδοξη Ιστορία του συλλόγου, διόλου ευκαταφρόνητο. Μαρτυρά την υλοποίηση της μαζικής λαϊκής απαίτησης για “Βασίλισσα ξανά” και επιστροφής της ΑΕΚ στην κορυφή, με την κατάκτηση της μετεξέλιξης του “Καλλιμαρμάρειου” Κυπέλλου Κυπελλούχων, του “Σαπόρτα”.

Είναι αυτονόητο, ότι θυμόμαστε και τιμούμε τη σημερινή ημέρα, όπως αρμόζει στους πρωταγωνιστές της Λωζάννης και δεσμευόμαστε, ότι παρά τις επικρατούσες (δυσχερείς) συνθήκες στην μπασκετική Ευρώπη, θα επιδιώξουμε με ακόμη μεγαλύτερη ζέση την ανάκτηση των κεκτημένων.

Η άχραντη πορεία της ομάδας μας από το βαθύ παρελθόν έως σήμερα, με βάση τις αξιακές καταβολές και τις υπέρλαμπρες παρακαταθήκες μας παραμένει για όλο τον οργανισμό σταθερός και ασφαλής οδηγός μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Λάνγκφορντ: “Eίμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση”

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έδωσε μια πραγματική παράσταση στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Τσμόκι Μινσ…