Κεντρική NBA Φιλ Τζάκσον: “Καλύτερα να πάει κάπου αλλού ο Μέλο”
NBA

Φιλ Τζάκσον: “Καλύτερα να πάει κάπου αλλού ο Μέλο”

carmelo anthony phil jackson

carmelo-anthony-phil-jackson

Άλλο ένα επεισόδιο γράφτηκε χθες στη “σαπουνόπερα”, με πρωταγωνιστές τους Φιλ Τζάκσον και Καρμέλο Άντονι. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Νιου Γιορκ Νικς ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι ίσως θα ήταν καλύτερα για τον “Μέλο” να αξιοποιήσει αλλού το ταλέντο του, ώστε να κερδίσει ένα πρωτάθλημα! Έτσι, ο “Zen Master” εξακολουθεί να πραγματοποιεί απεγνωσμένες προσπάθειες, ώστε να πείσει τον Άντονι να εγκαταλείψει τη no-trade clause του και να γίνει ανταλλαγή, ώστε να ξεκινήσει το πολυπόθητο rebuilding στη Νεά Υόρκη.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Τζάκσον, σύμφωνα με το ESPN: “Δεν είμαστε σε θέση να κερδίσουμε με τον Άντονι στο παρκέ. Νομίζω ότι η κατεύθυνση της ομάδας μας υποδεικνύει ότι θα ήταν καλύτερα να πάει κάπου αλλού και να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του κάπου, όπου μπορεί να κερδίσει ή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν έχει κερδίσει κάτι εδώ και δεν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του δίχως να κερδίσει. Το να μην νικάς είναι κάτι, το οποίο δεν θέλει κανείς να γίνει σήμα-κατατεθέν του. Έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα αλλά του αρέσει εδώ και το έχει εκφράσει”.

Μάλιστα, έκανε αναφορά και σε μια παλαιότερη συνέντευξή του στο CBS, στην οποία είχε πει ότι ο Άντονι κρατάει πολύ την μπάλα, μια δήλωση, την οποία εξακολουθεί να υποστηρίζει: “Το να κρατάς πολύ την μπάλα δεν είναι κριτική. Είναι πραγματικότητα, αυτό κάνει. Για έναν παίκτη, καλό είναι να τα δέχεται αυτά, αν θέλει να είναι μέλος μιας ομάδας”. Ακόμη, ο Τζάκσον υπονόησε ότι ο “Μέλο” είναι ο κύριος υπαίτιος, που η τριγωνική επίθεση δεν εφαρμόστηκε ποτέ με ομοιόμορφο τρόπο στην ομάδα: “Το τρίγωνο δεν έχει δουλέψει επειδή έχουμε αντιμετωπίσει αντίσταση“.

 

Κατά τα φαινόμενα, ο Καρμέλο δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα των Νικς. Η σχέση του με τον Τζάκσον έχει φθάσει στο “αμήν” ενώ είναι απορίας άξιο πώς ο “Zen Master”, ένας άνθρωπος με τεράστιο χάρισμα, σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των ισορροπιών εντός μιας ομάδας, έχει παρεκκλίνει τόσο πολύ, κάνοντας το θέμα τόσο προσωπικό. Μάλλον ο ρόλος του προέδρου απαιτεί χειρισμούς διαφορετικής υφής, σε σχέση με τους αντίστοιχους ενός προπονητή αλλά ο Τζάκσον φαντάζει να έχει χάσει την μπάλα.

Από την άλλη, ο Άντονι έχει το πάνω χέρι. Η no-trade clause του δίνει το δικαίωμα να βρίσκεται σε θέση ισχύος αλλά για πόσο θα αντέξει ακόμη να “κάθεται” πάνω στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του (5ετές 124 εκατομμυρίων, του χρόνου θα βρίσκεται στον 4ο χρόνο), δίχως να κερδίζει; Όπως δήλωσε και πρόσφατα στο ESPN, βρίσκεται κοντά στο να “σπάσει” τον περιβόητο όρο και να δεχθεί να γίνει ανταλλαγή. Πάντως, με ανάρτησή του στο Instagram, φρόντισε να απαντήσει με τον πιο ειρωνικό δυνατό τρόπο στις δηλώσεις του προέδρου…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…