Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Επιλεκτική ευαισθησία

Επιλεκτική ευαισθησία

Συνέντευξη Τύπου

liolios-promhtheas

Σέβομαι τις θρησκευτικές αντιλήψεις καθενός, αναγνωρίζω όσο τίποτα το δικαίωμα της πίστης, γενικότερα της αυτοδιαχείρισης. Όταν, όμως, δημόσια τοποθετείται κάποιος -και δη παράγοντας του μπάσκετ- έχουμε απαιτήσεις. Ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, μάλλον μπλέχτηκε και μας έμπλεξε.

Διαμαρτυρήθηκε (πολύ καλώς) επειδή ο ΕΣΑΚΕ όρισε αγωνιστική τη Μεγάλη Πέμπτη (δείτε εδώ). Μίλησε για “Ορθόδοξο κράτος, με το 95% των πολιτών να είναι βαπτισμένοι Χριστιανοί” και θεώρησε πρόκληση να γίνονται αγώνες τη Μεγάλη Πέμπτη. Επ’ αυτού ουδέν σχόλιο, συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό του.

Μόνο που ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό αναγράφει στην ταυτότητά του “Έλληνας” κι η ομάδα του κ. Λιόλιου αγωνίστηκε αδιαμαρτύρητα την 25η Μαρτίου (εκτός από εθνική εορτή είναι και σημαντική ημέρα για τη θρησκεία). Αν ο πρόεδρος του Πατρινού σωματείου θέλει να μπει σε λογική ημερών που οφείλουμε να σεβόμαστε, θαρρώ ότι δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι εθνικές εορτές.

Βεβαίως, αν βγάλουμε 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου, τις Άγιες μέρες του Πάσχα, τα Χριστούγεννα, βλέπω να τελειώνει το πρωτάθλημα στις παραλίες, όμως αυτό είναι δικό του(ς) πρόβλημα. Εμάς μας ενοχλεί η επιλεκτική του ευαισθησία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

Στο Βελιγράδι για το Παρτιζαν – Ολυμπιακος βρίσκεται  ο Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Μιλουτί…