Κεντρική NBA Έπεσαν στα “νύχια” των Ράπτορς οι Μπακς (vids)

Έπεσαν στα “νύχια” των Ράπτορς οι Μπακς (vids)

giannis antetokounmpo bucks raptors 1

giannis-antetokounmpo-bucks-raptors

Σε ένα παιχνίδι περιορισμένης ποιότητας και θεάματος, οι Τορόντο Ράπτορς κατόρθωσαν να περάσουν με επιτυχία από το Μιλγουόκι, επικρατώντας με 76-87 των Μπακς και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2. Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν έναν πιο physical τρόπο παιχνιδιού, με αργές επιθέσεις και ανακοπή του τρανζίσιον παιχνιδιού, εκμεταλλευόμενοι και την εμπειρία τους σε σχέση με τα νεαρά και ενθουσιώδη “ελάφια”. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο προσγειώθηκε απότομα στο έδαφος, με τον “Greek freak” να φαντάζει “στραγγαλισμένος” από την άμυνα των Καναδών.

 

Ο Έλληνας σταρ έμεινε στους 14 πόντους ενώ μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και έδωσε 2 τάπες, σε 42 λεπτά συμμετοχής. Τα ποσοστά ευστοχίας του ήταν κατώτερα του αναμενόμενου (6/19 σουτ, 2/4 βολές) ενώ υπέπεσε και σε 7 λάθη. Παρότι είχε ορισμένα εντυπωσιακά highlights σε άμυνα και επίθεση, δεν είχε την ευκαιρία να σκοράρει συχνά, καθώς οι διάδρομοι προς το καλάθι ήταν πολύ καλά κλεισμένοι, χάρη στην τακτική του Τορόντο να βρίσκεται σχεδόν 2 μέτρα πίσω του, δίνοντάς του το σουτ.

Ο Πι Τζέι Τάκερ έκανε εξαιρετική δουλειά στο μαρκάρισμά του, επιλέγοντας έναν αρκετά “σκληρό” τρόπο, ώστε να τον αναχαιτίσει ενώ, ο αργός ρυθμός που επέβαλλαν οι αντίπαλοι δεν του επέτρεπαν να φεύγει συχνά στον αιφνιδιασμό. Στο 2ο ημίχρονο δεν μπόρεσε να σκοράρει εντός πεδιάς, έχοντας 0/7 σουτ, με την στατική επίθεση του Μιλγουόκι να τον ωθεί στο να παίρνει τραβηγμένα σουτ, με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι της επίθεσης.

 

Πρωταγωνιστής του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος ανέκαμψε δυναμικά μετά την τραγική εμφάνισή του στο 3ο ματς. Συγκεκριμένα, είχε 33 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, εκτελώντας με ποσοστό 54.5% (12/22 σουτ). Ο “DeMarvellous” έδειξε πως διαθέτει στόφα μεγάλου σκόρερ, βασιζόμενος στο αγαπημένο του παιχνίδι από μέση απόσταση αλλά και μπαίνοντας δυναμικά στο αντίπαλο καλάθι. Τα περίτεχνα τελειώματά του δυσκόλευαν πολύ τους ψηλούς των Μπακς ενώ, ο σταρ των Ράπτορς κατάφερνε συχνά να εκμαιεύει την επαφή, έχοντας 9/9 βολές.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rTaa0Y4qpmk]

Ο Κάιλ Λάουρι επέστρεψε σε θετικά επίπεδα, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους, ο Νόρμαν Πάουελ ήταν παίκτης-κλειδί σε άμυνα και επίθεση, με 12 ενώ ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έδωσε ποιότητα κάτω από το καλάθι (τουλάχιστον επιθετικά), με 12 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής. Οι Ράπτορς διατήρησαν σταθερό προβάδισμα από τα μέσα της 3ης περιόδου μέχρι το τέλος, με το Μιλγουόκι να εγκλωβίζεται, δίχως να ευστοχεί καν στα ελεύθερα σουτ, όπως τόνισε και ο Τζέισον Κιντ στη συνέντευξη τύπου.

Οι Μπακς ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι τα τελευταία λεπτά αλλά θα ήταν αδύνατο να επικρατήσουν, με 37% στα σουτ εντός πεδιάς, 20 λάθη και 5/21 τρίποντα. Ο Τόνι Σνελ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με 19 πόντους και 5/10 τρίποντα, όντας ο μόνος συνεπής σουτέρ της ομάδας. Ο Γκρεγκ Μονρό είχε ορισμένα καλά διαστήματα απόδοσης, έχοντας συνολικά 14 πόντους και 9 ριμπάουντ αλλά η ανωτερότητα του Τορόντο ήταν εμφανής, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, όπου το Μιλγουόκι σκόραρε μονάχα 35 πόντους.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V112OuibfQo]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…