Κεντρική NBA Επανέφεραν την τάξη οι Σπερς! (vids)
NBA

Επανέφεραν την τάξη οι Σπερς! (vids)

kawhi leonard spurs 1

kawhi-leonard-spurs

Χάρη σε ένα τρομερό ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά και με τον Κουάι Λέοναρντ σε ρόλο ηγέτη, οι Σαν Αντόνιο Σπερς επιβλήθηκαν των Μέμφις Γκρίζλις με 116-103, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα στη σειρά, με 3-2! Η βοήθεια από τον πάγκο ήταν άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού, με τους αναπληρωματικούς των “σπιρουνιών” να σκοράρουν 46 πόντους, έναντι μόλις 30 των γηπεδούχων. Πλέον, οι Σπερς έχουν δύο “match-ball“, προκειμένου να “καθαρίσουν” τη σειρά και να συναντήσουν το Χιούστον στον 2ο γύρο.

 

Ο Λέοναρντ ήταν ο συνηθισμένος, “ρομποτικός” εαυτός του, εκτελώντας άψογα όλες τις εντολές του “μάγου”, Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο “The Klaw” σταμάτησε στους 28 πόντους, με 9/16 σουτ και 7/8 βολές ενώ μοίρασε και 6 ασίστ! Ο ηγέτης του Σαν Αντόνιο έκανε ένα μεστό παιχνίδι, δίνοντας αρκετή έμφαση στην τροφοδότηση του ελεύθερου παίκτη, καθώς οι Γκρίζλις επέλεγαν συχνά να αμυνθούν με νταμπλ-τιμ. Όσον αφορά το σκοράρισμα, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για εκείνον, σουτάροντας από μέση και μακρινή απόσταση, μπαίνοντας προς το καλάθι και αξιοποιώντας το παιχνίδι με πλάτη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fuk1Fuuq5kU]

Ο Πάτι Μιλς ήταν ο “πρωτομάστορας” των παγκιτών της ομάδας, με 20 πόντους και 5/7 τρίποντα! Η παρουσία του στα τελευταία λεπτά ήταν καθοριστική, καθώς σκόραρε 4 φορές πίσω από τα 7.25 στην 4η περίοδο. Ήταν μεγάλος “μπελάς” για την άμυνα του Μέμφις όταν έβγαινε από τα σκριν για να εκτελέσει, με τον Αυστραλό να δείχνει τις τρομερές ικανότητές του σε catch-n-shoot συνθήκες.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2MUHQa7JIac]

Ο Μάνου Τζινόμπιλι ήταν παίκτης-κλειδί, με 10 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής, παρά το γεγονός ότι δεν είχε σκοράρει καθόλου μέχρι στιγμής στη σειρά, ο Τόνι Πάρκερ είχε 16 ενώ οι Όλντριτζ και Λι προσέθεσαν από 12 και 11 αντίστοιχα. Οι Σπερς είχαν 14/28 τρίποντα και μόλις 7 λάθη ενώ κέρδισαν και τη “μάχη” των ριμπάουντ απέναντι στο σκληροτράχηλο Μέμφις. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με το σερί 12-0 της τελευταίας περιόδου, τότε ολοκληρώνεται το “παζλ” του αγώνα.

Από την άλλη, το Μέμφις πάλεψε, επιστρέφοντας από το -18 της 3ης περιόδου (84-66) στο -4 (87-83) μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα! Στο τέλος, όμως, οι Σπερς κατάφεραν να επιβληθούν, μετατρέποντας το 102-97 σε 114-97. Ο Μάικ Κόνλεϊ ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικός, με 26 πόντους και 6 ασίστ, αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι ίσως ο πιο υποτιμημένος NBAer ενώ ο Μαρκ Γκασόλ είχε 17, μαζί με 7 ασίστ. Το Μέμφις, όμως, δεν είχε πληθώρα λύσεων επιθετικά και σε συνδυασμό με τον πολύ μέτριο πάγκο του, δεν κατόρθωσε να επικρατήσει για 3η σερί φορά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EgyytnD0fMc]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…