Κεντρική NBA Επανέφεραν την ισορροπία οι Κλίπερς (vids)
NBA

Επανέφεραν την ισορροπία οι Κλίπερς (vids)

blake griffin george hill

blake-griffin-george-hill

Δίχως να χάσουν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα, οι Λος Άντζελες Κλίπερς επιβλήθηκαν των Γιούτα Τζαζ με 99-91, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1. Η “μαγεία” της τριάδας των γηπεδούχων (Πολ-Γκρίφιν-Τζόρνταν) ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας, με τους “μορμόνους” να υποφέρουν εντός της ρακέτας, εξαιτίας της απουσίας του Ρούντι Γκομπέρ.

 

Συγκεκριμένα, οι Κλίπερς πέτυχαν 60 πόντους εντός της ρακέτας, έναντι μόλις 38 των αντιπάλων τους ενώ κατόρθωσαν να καρφώσουν 10 φορές ενώ οι Τζαζ κατάφεραν κάτι τέτοιο μόλις σε 1 περίπτωση! Η απουσία προστασίας του καλαθιού ήταν πασιφανής, με τους Κλίπερς να ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία, εν απουσία του Γάλλου “γίγαντα”. Ακόμη, πήραν 6 περισσότερα ριμπάουντ (39-33) ενώ κατέγραψαν άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό. Συγκεκριμένα, οι Κλίπερς σούταραν με 79% εντός της ρακέτας, όταν οι Τζαζ είχαν μόλις 1 ψηλό στο παρκέ και 62%, όταν οι αντίπαλοι χρησιμοποιούσαν δίδυμο ψηλών!

 

Ο Κρις Πολ ήταν ο απόλυτος “μαέστρος”, με 21 πόντους (9/15 σουτ) και 10 ασίστ, ο Μπλέικ Γκρίφιν σταμάτησε στους 24 ενώ ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν κατέγραψε ένα αξιοζήλευτο νταμπλ-νταμπλ, με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν διέθεταν άλλον τρόπο σκοραρίσματος, κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη, με την τριάδα αυτή να είναι ασταμάτητη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dVp6WqbTy6s]

Από την άλλη, διακρίθηκε ο Γκόρντον Χέιγουορντ, με 20 πόντους και ο Ντέρικ Φέιβορς είχε 13, όσους και ο Τζόε Τζόνσον. Αν οι Τζαζ θέλουν να έχουν μια καλύτερη τύχη στη σειρά, πάντως, θα χρειαστούν την βοήθεια του Γκομπέρ, ώστε να βελτιωθεί η inside παρουσία τους.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zdrOn76LQ08]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…