Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Eυρωλίγκα: 18 ομάδες από το 2018

Eυρωλίγκα: 18 ομάδες από το 2018

euroleague 1

euroleague

Ο Αντρέα Μπασάνι γνωστοποίησε, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό του Σαν Μαρίνο, το σχέδιο της Ευρωλίγκας για αύξηση των ομάδων.

Ο μάνατζερ της κορυφαίος διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη επιβεβαίωσε πως από το 2018 (όχι δηλαδή από την επόμενη σεζόν) οι ομάδες στην Ευρωλίγκα θα είναι 18.

“Επεξεργαζόμαστε ήδη το θέμα της επέκτασης της Ευρωλίγκας και νομίζω ότι τελικά θα το υλοποιήσουμε. Από τις 16 ομάδες θα πάμε στις 18. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο πιθανό να συμβεί από τη σεζόν 2018-19 και όχι να πάμε απ’ ευθείας στις 20. Θα πρέπει πρώτα να εκτιμήσουμε πώς θα αντιδράσουν οι αγορές σε αυτή την επέκταση. Είναι πάντα καλύτερο να προχωράμε βήμα βήμα, όπως κάνουμε πάντα”, τόνισε

Σχετικά με την wild card ανέφερε: “Το θέμα της wild card είναι πάντα λεπτό. Η Νταρουσάφακα είχε πάρει συμβόλαιο με wild card για δύο χρόνια, το οποίο λήγει φέτος. Είναι πολύ πιθανό επίσης να πάρει μέρος και πέμπτη ισπανική ομάδα του χρόνου, με δεδομένο ότι η Μάλαγα κέρδισε το Eurocup και εφόσον η Βαλένθια τερματίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα πάνω από τις τρεις ομάδες με τα δεκαετή συμβόλαια (Μπασκόνια, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα)”.

Για το Eurocup, ανέφερε: “Πιστεύουμε στο σύστημα με τις 24 ομάδες. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να μετέχει στο Eurocup και θα δούμε αν μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα και για δεύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Η Ιταλία θα έχει δύο θέσεις στο Eurocup και ίσως να πάρει μία ακόμα με wild card, αλλά είναι νωρίς ακόμα γι’ αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Υπερήφανος για τους παίκτες μου, όλοι είδαν τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο»

Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο Οντέντ Κάτας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Η Μακάμπι…