Κεντρική Basket League Κύμη Μπρατσιάκος στο eBasket.gr: “Η πιο γλυκιά επιτυχία απ’ όλες”

Μπρατσιάκος στο eBasket.gr: “Η πιο γλυκιά επιτυχία απ’ όλες”

bratsiakos

bratsiakos

“Ήρθαμε για να μείνουμε” βροντοφώναζαν οι άνθρωποι της Κύμης το περασμένο καλοκαίρι, μετά την άνοδο της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια. Οι νεοφώτιστοι έκαναν τα λόγια τους πράξη επτά μήνες αργότερα, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους στη Basket League, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου, η οποία έπαιζε πολύ ωραίο μπάσκετ κι έδειχνε ικανή ακόμα και να διεκδικήσει μία θέση στα πλέι οφ. Οι αναποδιές, όμως, δεν έλειψαν για την Κύμη. Εκτός ομάδας ο Μόργκαν για το πειθαρχικό παράπτωμα του και τον τραυματισμό του σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, εκτός μετά από λίγες μέρες και ο Ελ Αμίν, επίσης για πειθαρχικά παραπτώματα, και η Κύμη βρέθηκε, λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη εμφάνιση της κόντρα στον Ολυμπιακό, δίχως τους δύο κορυφαίους παίκτες της μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Χοκς ή Καβαλίερς ο νικητής στην μεταξύ τους “μάχη”; Η Ρεάλ ή η Μπασκόνια θα πάρει την νίκη και το… προβάδισμα (ισοβαθμούν) στην βαθμολογία; Ολα τα ματς του ΝΒΑ και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της!

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος δεν το έβαλε κάτω, πήρε τη δύσκολη απόφαση να απομακρύνει τον Μοχάμεντ Ελ Αμίν, βάζοντας το “εμείς” πάνω από “εγώ”. Βγήκε μαζί με τους συνεργάτες του στην αγορά, έκανε αρκετές αλλαγές παικτών (δεν του βγήκαν όλες φυσικά μεσούσης της σεζόν) και διεκδίκησε μέχρι εσχάτων την παραμονή στην κατηγορία.

Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο επί του Απόλλωνα Πάτρας, η δικαίωση είναι η λέξη που βγαίνει από τα χείλη όλων των ανθρώπων της Κύμης, οι οποίοι δεν το έβαλαν κάτω και από χθες (8/4) το απόγευμα απολαμβάνουν τους καρπούς της επιτυχίας.

Πρόκειται, βέβαια, και για μία προσωπική δικαίωση του Βασίλη Μπρατσιάκου, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην προπονητική. Σε ηλικία 17 ετών, άλλωστε, έκατσε στον πάγκο ομάδας για πρώτη φορά και μετά από πέντε χρόνια έβαλε τέλος στην καριέρα του αθλητή για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την προπονητική.

bratsiakos

Λίγες ώρες μετά τη σπουδαία νίκη παραμονής επί του Απόλλωνα Πάτρας, ο Βασίλης Μπρατσιάκος μίλησε στο eBasket.gr για την αναμέτρηση με τους Πατρινούς, την εκπλήρωση του μεγάλου φετινού στόχου της Κύμης και το συναίσθημα δικαίωσης που νιώθουν άπαντες στην ομάδα.

“Έχουμε πανηγυρίσει τέσσερις σερί ανόδους. Από το τοπικό πρωτάθλημα βρεθήκαμε στα μεγάλα σαλόνια. Κάθε μία απ’ αυτές τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων έχει τη δική της γλύκα, αλλά το χθεσινό (9/4) ήταν πιο γλυκό. Και ήταν πιο γλυκό γιατί δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στις προηγούμενες ανόδους”, δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Μπρατσιάκος και πρόσθεσε:

“Η παραμονή μας στην κατηγορία και η παρουσία μας για δεύτερη σερί σεζόν στα μεγάλα σαλόνια αποτελεί δικαίωση για τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε όλη στην ομάδα. Αποδείξαμε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι είμαστε πολύ δυνατή ομάδα στο απρόοπτο. Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες, γιατί έχουμε μέταλλο νικητή, κι αυτό μπολιάζει σε όποιον παίκτη κι αν έρθει στην ομάδα. Είμαστε ανάμεσα στις 14 καλύτερες ομάδες της χώρας κι αυτό μόνο χαρά γεμίζει τους ανθρώπους της Κύμης“.

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών, τόνισε: “Δουλέψαμε πολύ όλη την εβδομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι. Είπαμε στους παίκτες ότι πρέπει να μπουν δυνατά στο παρκέ από το πρώτο δευτερόλεπτο και να αποδείξουν ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Οι παίκτες μου ήταν αποφασισμένοι κι αξίζουν της εμπιστοσύνης όλων στην Κύμη. Απέδειξαν ότι δίκαια ανήκουν στο ρόστερ ομάδας της Α1“.

Τέλος, για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ανέφερε: “Πρόκειται για ένα παιχνίδι γιορτή με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα το χαρούμε. Σίγουρα θα δώσω πολύ χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν τόσο στη διάρκεια της σεζόν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύμη

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…