Κεντρική NBA Απίθανος Γουολ, πήρε από το χέρι τους Γουίζαρντς (vids)
NBA

Απίθανος Γουολ, πήρε από το χέρι τους Γουίζαρντς (vids)

john wall wizards

john-wall-wizards

Ο Τζον Γουολ συνδυάζει με καταπληκτικό τρόπο τα απίθανα αθλητικά του προσόντα με τον εγκεφαλικό τρόπο παιχνιδιού του, διαθέτοντας ένα υψηλότατο μπασκετικό IQ. Ο σταρ των Γουίζαρντς είναι η θεμελιώδης αιτία της εκπληκτικής πορείας της ομάδας του μέχρι στιγμής και απ’ότι αποδείχθηκε χθες, η καθοδήγηση του θα είναι εξαίρετη και στην post-season. Η Γουάσινγκτον επιβλήθηκε των Ατλάντα Χοκς με 114-107 και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά, με τον Γουολ να “ζωγραφίζει”.

Συγκεκριμένα, ο πλέι-μέικερ των γηπεδούχων σημείωσε ρεκόρ καριέρας στα πλέι-οφς, με 34 πόντους (10/20 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές) ενώ μοίρασε και 14 ασίστ! Έτσι, έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας, μετά τους Γκίλμπερτ Αρίνας και Άρτσι Κλαρκ που σημειώνει +30 πόντους και μοιράζει +10 ασίστ σε αγώνα της post-season. Η παρουσία του ήταν “θησαυρός” για τους γηπεδούχους, καθώς δεν έχανε την ευκαιρία να τρέχει στο τρανζίσιον και να δημιουργεί ευκαιρίες για εύκολα καλάθια. Ακόμη, ήταν καθοριστικός και στο μισό γήπεδο, με υψηλή αποδοτικότητα στο πικ-εν-ρολ και απίθανες ασίστ στους ελεύθερους συμπαίκτες του ενώ, βρέθηκε και σε καλή μέρα, όσον αφορά το σουτ. Η 3η περίοδος ήταν το πιο “καυτό” χρονικό του διάστημα, με 15 πόντους και συνεχόμενες, καταπληκτικές δημιουργίες και εκτελέσεις, “διαλύοντας” την άμυνα των αντιπάλων!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sXStxsu9Vxg]

Οι Χοκς επικράτησαν στον τομέα των ριμπάουντ (48 έναντι 42) και τα πήγαν εξαιρετικά στο παιχνίδι κάτω από το καλάθι, καθώς κέρδιζαν συνεχώς φάουλ, με αποτέλεσμα να εκτελέσουν 39 βολές! Ο Ντένις Σρούντερ ήταν ο πρώτος σκόρερ, με 25 πόντους, ο Πολ Μίλσαπ έκανε τη συνηθισμένη, καλή δουλειά του, με 19 ενώ ο Τόριαν Πρινς “άρπαξε” την ευκαιρία από τα “μαλλιά”, σκοράροντας 14. Η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ, όμως, δεν κατάφερε να εφαρμόσει τον ρυθμό που θα ήθελε, με τη Γουάσινγκτον να βρίσκεται 1 ταχύτητα πάνω, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, όπου σκόραρε 69 πόντους!

 

Ο Μαρκίφ Μόρις τα πήγε περίφημα στον πρώτο του αγώνα σε πλέι-οφς, με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Μπράντλεϊ Μπιλ είχε 21 αλλά με μόλις 2/11 τρίποντα ενώ ο Μαρτσίν Γκορτάτ έκανε αισθητή την παρουσία του, με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ncE6nmMnveE]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…