Κεντρική NBA Απέτυχαν στο “νήμα” οι Μπακς του αξιόμαχου Γιάννη (vids)

Απέτυχαν στο “νήμα” οι Μπακς του αξιόμαχου Γιάννη (vids)

giannis antetokounmpo bucks 1

giannis-antetokounmpo-bucks

Οι Μιλγουόκι Μπακς άγγιξαν την απόλυτη υπέρβαση, φθάνοντας μια ανάσα από το να “σοκάρουν” τον πλανήτη και να προηγηθούν με 0-2! Εν τέλει, η προσπάθειά τους έμεινε ημιτελής, με τους Τορόντο Ράπτορς να νικούν τα “ελάφια” με 106-100 και να ισοφαρίζουν τη σειρά σε 1-1. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία τους και τον χειρισμό τους στις ειδικές καταστάσεις, “καθαρίζοντας” την παρτίδα στο φινάλε. Οι Μπακς δεν κατάφεραν να σκοράρουν στα τελευταία 2 λεπτά, με το κρίσιμο σουτ του Μάλκολμ Μπρόγκντον να μπαινοβγαίνει από το καλάθι ενώ ο Κάιλ Λάουρι ευστόχησε, 8.9” για τη λήξη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε και την ψυχή του, καταφέρνοντας να “γράψει” μια αξιοζήλευτη στατιστική γραμμή.

 

 

Ο “Greek freak” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους, 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, σε 42 λεπτά συμμετοχής! Τα χαμηλά ποσοστά του, όμως, (9/24 σουτ) είναι αυτά που αφαιρούν ένα μικρό μέρος της “λάμψης” των υπόλοιπων στατιστικών του. Η άμυνα των Ράπτορς φέρθηκε με πολύ εύστροφο τρόπο, πηγαίνοντας μονίμως κάτω από τα σκριν, ώστε να αναγκάσουν τον Γιάννη να εκτελέσει από μέση και μακρινή απόσταση. Οι διάδρομοι ήταν αριστοτεχνικά κλειστοί, με τον Πι Τζέι Τάκερ, που ήταν ο κύριος αμυντικός του, να τον αφήνει προκλητικά μόνο του. Εξαιτίας της συνθήκης αυτής, ο Αντετοκούνμπο αναγκαζόταν πολλές φορές να γυρίσει την μπάλα, με αποτέλεσμα τα “ελάφια” να μην μπορούν να επιτεθούν γρήγορα και να αναλώνονται σε μια φλύαρη κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια.

Ακόμη και έτσι, όμως, ο Γιάννης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κατόρθωσε να ευστοχήσει σε κάποια σουτ, εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τις ευκαιρίες που είχε για να πάει στο drive ενώ ήταν καταπληκτικός στη “μάχη” των αιθέρων, ανανεώνοντας μάλιστα 6 κατοχές της ομάδας του! Επίσης, αξίζει να αναφερθεί η παρουσία του στην κρίσιμη, τελευταία περίοδο, όπου σημείωσε τους 8 από τους 17 πόντους της ομάδας του, ανάμεσά τους και ένα κρίσιμο τρίποντο, με 2 λεπτά για τη λήξη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1bkXXbhA32k]

Η πιο θεμελιώδης διαφορά του παιχνιδιού αυτού σε σχέση με το προηγούμενο ήταν η παρουσία του Κάιλ Λάουρι. Ο σταρ των Ράπτορς άφησε πίσω του τα “σκοτάδια” του πρώτου ματς και με 22 πόντους (6/12 σουτ, 8/9 βολές) αλλά και το πιο κρίσιμο καλάθι του ματς έδειξε ότι αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Ήταν εξαιρετικά ώριμος στις αποφάσεις του, διαβάζοντας άριστα την αντίπαλη άμυνα και πράττοντας σχεδόν πάντα το σωστό, είτε πασάροντας στον ελεύθερο συμπαίκτη, είτε παίρνοντας ο ίδιος το σουτ. Πρώτος σκόρερ, όμως, ήταν ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9/18 σουτ. Αυτή τη φορά, ο “DeMarvellous” σούταρε με καλά ποσοστά, δίχως να περιοριστεί μονάχα σε κερδισμένα φάουλ και εύστοχες βολές.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iT1zJAzilIE]

Ο ΝτεΡόζαν ήταν “καυτός” από την 1η περίοδο, με 12 πόντους, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό duel με τον Κρις Μίντλετον (9 πόντοι, 20 συνολικά). Το πρώτο δωδεκάλεπτο έληξε με σκορ 28-25, με τους Ράπτορς να διατηρούν ένα σταθερό προβάδισμα και στη 2η περίοδο, χάρη στα μακρινά σουτ. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 14/29 τρίποντα, θέτοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία τους σε αγώνα πλέι-οφ! Ο Λάουρι πήρε τη σκυτάλη από τον ΝτεΡόζαν και έγινε ο κύριος λόγος που οι Ράπτορς πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 3 πόντων (55-52).

Η παρουσία του Σερτζ Ιμπάκα έπαιξε σπουδαίο ρόλο, καθώς είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 τάπες, ανοίγοντας το γήπεδο για τους Ράπτορς. Από την άλλη, ο Γκρεγκ Μονρό ήταν ο παίκτης-κλειδί, με 18 πόντους και κρίσιμους πόντους κοντά στο καλάθι. Στο τέλος της 3ης περιόδου, το ματς ήταν στον πόντο (84-83), με την τελευταία περίοδο να αποκτά χαρακτήρα “θρίλερ”. Στα τελευταία 2 λεπτά, οι Καναδοί ήταν η μόνη ομάδα που σκόραρε, με τον Λάουρι να βάζει την “υπογραφή” του στο φινάλε.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=B0Q2FoGikqY]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…