Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ανεβασμένα τα νούμερα της νέας Ευρωλίγκα

Ανεβασμένα τα νούμερα της νέας Ευρωλίγκα

euroleague

Η Ευρωλίγκα διοργάνωσε μία συνέλευση με τους μετόχους της, ώστε να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα που είχε η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της διοργάνωσης και για να εκφράσουν τυχόν διορθώσεις οι εκπρόσωποι των ομάδων.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μέσω των αριθμών έκανε γνωστό πως η φετινή ήταν η καλύτερη διοργάνωση των τελευταίων ετών. Αρχικά ανέφερε πως από τα 240 ματς της κανονικής περιόδου τα 18.8% κρίθηκαν στο σουτ (3 πόντοι διαφορά) ενώ πέρυσι ήταν μόλις το 13.1%. Επίσης το 34.6% των αγώνων κρίθηκαν με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων ενώ το 63% των παιχνιδιών έληξαν με μονοψήφια διαφορά πόντων κάτι που είναι το υψηλότερο ποσοστό την τελευταία δεκαετία. Όσων αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, υπήρχε αύξηση 15% σε σχέση με πέρυσι, το τηλεοπτικό κοινό αυξήθηκε κατά 32% και το κοινό μέσω ίντερνετ κατά 166%.

Τέλος οι εκπρόσωποι των ομάδων συζήτησαν για τις μεταγραφικές περιόδους αλλά και για τις διπλές αγωνιστικές σε διάστημα 48 ωρών, ενώ αποφασίστηκε η έναρξη της νέας σεζόν την ίδια ημέρα με τη φετινή, δηλαδή στις 12 Οκτωβρίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Το ιατρικό δελτίο της Euroleague

Η Euroleague συνεχίζεται με τη διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σ…