Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ανεβασμένα τα νούμερα της νέας Ευρωλίγκα

Ανεβασμένα τα νούμερα της νέας Ευρωλίγκα

euroleague

euroleague

Η Ευρωλίγκα διοργάνωσε μία συνέλευση με τους μετόχους της, ώστε να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα που είχε η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της διοργάνωσης και για να εκφράσουν τυχόν διορθώσεις οι εκπρόσωποι των ομάδων.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μέσω των αριθμών έκανε γνωστό πως η φετινή ήταν η καλύτερη διοργάνωση των τελευταίων ετών. Αρχικά ανέφερε πως από τα 240 ματς της κανονικής περιόδου τα 18.8% κρίθηκαν στο σουτ (3 πόντοι διαφορά) ενώ πέρυσι ήταν μόλις το 13.1%. Επίσης το 34.6% των αγώνων κρίθηκαν με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων ενώ το 63% των παιχνιδιών έληξαν με μονοψήφια διαφορά πόντων κάτι που είναι το υψηλότερο ποσοστό την τελευταία δεκαετία. Όσων αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, υπήρχε αύξηση 15% σε σχέση με πέρυσι, το τηλεοπτικό κοινό αυξήθηκε κατά 32% και το κοινό μέσω ίντερνετ κατά 166%.

Τέλος οι εκπρόσωποι των ομάδων συζήτησαν για τις μεταγραφικές περιόδους αλλά και για τις διπλές αγωνιστικές σε διάστημα 48 ωρών, ενώ αποφασίστηκε η έναρξη της νέας σεζόν την ίδια ημέρα με τη φετινή, δηλαδή στις 12 Οκτωβρίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…