Κεντρική NBA Ανατροπή και θρίαμβος για τους “λειψούς” Γουόριορς! (vids)
NBA

Ανατροπή και θρίαμβος για τους “λειψούς” Γουόριορς! (vids)

steph curry warriors

steph-curry-warriors

Παρά την απουσία του Κέβιν Ντουράντ αλλά και το πρόβλημα υγείας του Στιβ Κερ, το οποίο τον καθήλωσε στα “πιτς”, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ανέτρεψαν τα δεδομένα και επιβλήθηκαν με 113-119 των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, κάνοντας το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά! Οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον πήραν το “όπλο” τους στο δεύτερο ημίχρονο, με τους “πολεμιστές” να τελειώνουν το 2ο ημίχρονο με επιμέρους σερί 46-65! Από την άλλη, το “καυτό” δίδυμο των Ντέιμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ οδηγούσε εκ του ασφαλούς το Πόρτλαντ μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου αλλά δεν κατόρθωσαν να αντέξουν μέχρι το τέλος.

 

The dagger. pic.twitter.com/xDrVw3DDvp

— NBA on ESPN (@ESPNNBA) 23 Απριλίου 2017

 

Ο Κάρι σταμάτησε στους 34 πόντους, με 5/14 τρίποντα, 5/11 δίποντα και 9/10 βολές ενώ μοίρασε και 8 ασίστ. Παρότι δεν είχε και τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας, έβαλε ορισμένα πολύ κρίσιμα σουτ, με αποκορύφωμα το τρίποντο που έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους και έκρινε το τελικό αποτέλεσμα ενώ ήταν πρόθυμος στο να πασάρει στους ελεύθερους συμπαίκτες του. Ο “διόσκουρός” του στην περιφέρεια, Τόμπσον, έφθασε τους 24, με 8/21 σουτ ενώ ο Άντρε Ιγκουοντάλα ήταν ο παίκτης-κλειδί, με 16 πόντους και με σπουδαία καλάθια στην 4η περίοδο. Αξίζει, φυσικά και μια αναφορά στον Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος είχε 9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 6 τάπες (!), προσφέροντας παντού ενώ ο Τζαβέλ ΜακΓκί δεν γινόταν να αντιμετωπιστεί από τις κοντές πεντάδες των Μπλέιζερς, έχοντας 14 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wNylvRwkgy0]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8XnAQQurNz0]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7Ykeqm7QN8o]

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, οι Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ πέτυχαν 63 πόντους συνολικά αλλά το “νεκρό” διάστημα της ομάδας στην 3η περίοδο και η clutch παρουσία των Γουόριορς δεν τους επέτρεψε να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη. Οι Μπλέιζερς προηγήθηκαν ακόμη και με 17 πόντους στη περίοδο (65-48), με τους Αλ-Φαρούκ Αμίνου, Νόα Βόνλε και Έβαν Τέρνερ να δίνουν σημαντικές λύσεις. Το Γκόλντεν Στέιτ, όμως, έτρεξε ένα σερί 3-21, παίρνοντας το προβάδισμα και διατηρώντας το μέχρι τέλους. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ανήκει και η επιστροφή του Γιουσούφ Νέρκιτς, με τον Βόσνιο σέντερ να μαζεύει 11 ριμπάουντ και να μοιράζει 4 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει πάνω από μια φορά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Vtcb75DB6gQ]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…