Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Εφές 68-76

Ζαλγκίρις – Εφές 68-76

lukas lekavicius zalgiris kaunas eb16

lukas-lekavicius-zalgiris-kaunas

Με τον Τζέισον Γκρέιντζερ να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση έχοντας 25 πόντους και 8 ασίστ, η Αναντολού Εφές κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Κάουνας επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 76-68 για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι Τούρκοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι. Αρχικά οι Μπαλμπάι και Γκρέιντζερ με δύο σερί τρίποντα έκαναν το 2-6, για να έρθουν οι ΝτάνστονΟσμάν και να διαμορφώσουν το 4-12 για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Οι γηπεδούχοι παρόλο το μέτριο ξεκίνημά τους εκμεταλλεύτηκαν στη συνέχεια την πολύ καλή τους φροντ λάιν. Γιανκούνας και Καβαλιάουσκας μείωσαν στο καλάθι (10-12), ενώ ο Μιλάκνις λίγες επιθέσεις αργότερα ισοφάρισε σε 17-17 δίνοντας το μομέντουμ στη Ζαλγκίρις, η οποία με δίποντο του Καβαλιάουσκας και buzzer beater τρίποντο του Ουλανόβας “έκλεισε” το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (22-17).

Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με σωστές επιλογές έκαναν 26-19 και “χτυπώντας” πίσω από 6.75 (Μότουμ, Ουλανόβας) ανέβασαν τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (32-21), δίχως όμως να υπολογίσουν στον Τζέισον Γκρέιντζερ που φτάνοντας τους 14 πόντους και τις 4 ασίστ ήταν ο υπεύθυνος για την… επιστροφή της Εφές (36-34). Ενάμισι λεπτό αργότερα η τουρκική ομάδα έφερε μάλιστα στα ίσια το παιχνίδι (41-41) χάρη σε 2/2 βολές του Οσμάν, αλλά ο έμπειρος φόργουορντ των Λιθουανών, Αρτούρας Μιλάκνις, παίρνοντας το “όπλο” του “εκτέλεσε” πίσω από τη γραμμή του τριπόντου γράφοντας το τελικό σκορ του πρώτου μέρους (44-41).

Η Εφές εμφανίστηκε αποφασισμένη να βάλει… ζόρια στο σύνολο του Κάουνας κι έτσι με τη σειρά της να περάσει μπροστά με 48-49, το οποίο ο Γκρέιντζερ με την “καυτή” του παρουσία μετέτρεψε σε 48-51. Ο ρυθμός του αγώνα είχε βοηθήσει τους “μπλε” να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όχι όμως να χαλάσουν το έργο του “Σάρας” αφού η ομάδα του ήταν μόλις στο -1 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Στα επόμενα 7 λεπτά τα πάντα παρέμειναν ίδια. Το ματς-ντέρμπι και οι δύο προπονητές να σκέφτονται τον τρόπο που θα “κλειδώσουν” τη νίκη. Με 3 λεπτά να απομένουν για το φινάλε, ο Πολ αστόχησε σε ελεύθερο σουτ τριών πόντων, όμως ο Χάνεϊκατ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και πέτυχε το καλάθι και φάουλ κάνοντας το 68-70. Η Τούρκοι “έβγαλαν” την άμυνα και ο Μπαλμπάι με ωραίο διάβασμα της φάσης έφτασε σε εύκολο λέι απ. Το +4 ήταν γεγονός για τους φιλοξενούμενους, έχοντας πλέον στο μυαλό τους να μείνουν συγκεντρωμένοι προκειμένου να φύγουν με το διπλό.

Η δυσκολία των Λιθουανών να πάρουν σωστές αποφάσεις και ταυτόχρονα να σκοράρουν στις τελευταίες επιθέσεις, έκαναν την Εφές να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και με σουτ του Μπράουν από τα 4 μέτρα να “σφραγίσει” τους δύο βαθμούς.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 44-41, 59-60, 68-76.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 3, Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 8 (2), Σεϊμπούτις 1, Μότουμ 5 (1), Γιανκούνας 9, Γιαφτόκας 2, Μιλάκνις 9 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 10 (2).
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 5, Μπαλμπάι 5 (1), Μπράουν 13, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 25 (3), Ερτέλ, Πολ 12 (3), Ντάνστον 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…