Κεντρική Γυναίκες Tσέρου: “Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος”

Tσέρου: “Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος”

tserou faros

tserou-faros

Η γυναικεία ομάδα του Φάρου Κερατσινίου έχεις ως μοναδικό στόχο την άνοδο της στην Α1. Η Αγγελική Τσέρου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τονίζοντας πως η ομάδα έχει ως ξεκάθαρο στόχο την άνοδο της, αλλά και πως αυτή θα είναι η τελευταία της χρονιά στα παρκέ, καθώς μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου σκοπεύει να αποσυρθεί.

Αναλυτικά:

Ο Φάρος Κερατσινίου κάνει μια νέα και σοβαρή προσπάθεια τη φετινή σεζόν. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

“Νομίζω ότι ο στόχος μας είναι προφανής και δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1 Γυναικών. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο Φάρος να ανέβει στην Α1. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ όταν και πρωτοπήγα εγώ και τα τελευταία χρόνια η παρουσία της ομάδας είναι πολύ καλή. Πέρυσι τερματίσαμε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της Α2 σε μια αναγνωριστική για μας σεζόν. Ήταν, ωστόσο, μια χρονιά απόλυτα πετυχημένη και φέτος έχουμε βάλει τον πήχη πιο ψηλά.

Με την προσθήκη και της Κεχαγιά ο στόχος είναι ξεκάθαρα η Α1.  Θέλω να τονίσω ότι η προσπάθεια που γίνεται στον Φάρο είναι σοβαρή τόσο από τα κορίτσια και το προπονητικό τιμ όσο και από τους παράγοντες, οι οποίοι μας στηρίζουν σε όλα τα επίπεδα. Και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που η ομάδα έχει την καλή πορεία και αξίζει να ανέβει”.

Σας χαρακτηρίζουν ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Σας αγχώνει αυτό;

“Προσωπικά εμένα δεν με αγχώνει. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος όλοι έλεγαν ότι είμαστε από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Στον πρώτο γύρο δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, κάτι το οποίο, επαναλαμβάνω, εμένα δεν με άγχωσε, γιατί ήξερα τις δυνατότητες της ομάδας μου. Στο δεύτερο γύρο έχουμε βρει τον εαυτό μας, καταλάβαμε τι μπορούμε να πετύχουμε και με σκληρή δουλειά έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο”.

Ποιο κατά τη γνώμη σου ήταν μέχρι στιγμής το πιο δύσκολο παιχνίδι για τον Φάρο;

“Είχαμε μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια στο δεύτερο γύρο που αν θέλαμε να διεκδικήσουμε την άνοδο, θα έπρεπε να τα κερδίσουμε.  Στον πρώτο γύρο χάσαμε εκτός έδρας από Ίκαρο Καλλιθέας, Σπόρτιγκ και Αγία Παρασκευή και έπρεπε λοιπόν να νικήσουμε αυτούς τους αντιπάλους στην έδρα μας. Στα δύο πρώτα παιχνίδια πήραμε και τη διαφορά. Στο τελευταίο, απέναντι στην Αγία Παρασκευή νικήσαμε, δεν καλύψαμε τη διαφορά, αλλά το ζητούμενο για εμάς ήταν η νίκη”.

Πως κρίνεις το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών;

“Το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών είναι πιο δυνατό από τις προηγούμενές χρονιές. Οι μισές ομάδες είναι αρκετά αξιόλογες και δυνατές, είναι πολύ ανταγωνιστικό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Τέσσερις ομάδες από τις 11 του πρώτου ομίλου όπου αγωνιζόμαστε εμείς διεκδικούν την άνοδο στην Α1 και αυτό λέει πολλά. Το επίπεδο, επίσης, είναι υψηλό”.

Η Αγγελική Τσέρου συνεχίζει απτόητη. Μέχρι πότε θα σε βλέπουμε στα παρκέ;

“Είναι η τελευταία μου χρονιά ως παίκτρια και επιθυμώ να τελειώσω την καριέρα μου στο Φάρο. Και θέλω να τελειώσω με μια μεγάλη επιτυχία που δεν είναι άλλη από την άνοδο του Φάρου στην Α1 Γυναικών. Θεωρώ ότι θα είναι το ιδανικό τέλος για μένα και εύχομαι να τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Αλλαγή ημέρας στον τέταρτο τελικό

Την Πέμπτη και όχι την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο τέταρτος τελικός της Α1 γυναικών. Ο Παναθηνα…