Κεντρική NBA Τόπο στα νιάτα δίνει το Φοίνιξ (pic)
NBA

Τόπο στα νιάτα δίνει το Φοίνιξ (pic)

tyler ullis devin booker suns

tyler-ullis-devin-booker-suns

Οι Φοίνιξ Σανς βρίσκονται εν μέσω ενός δαιδαλώδους “rebuilding“, προσπαθώντας να χτίσουν από την αρχή την ομάδα, βασισμένη στα νεαρά “φυντάνια” που κατακλύζουν το ρόστερ. Η φετινή σεζόν δεν διέφερε και πολύ από τις προηγούμενες, με την ομάδα της Αριζόνα να έχει πλέον 50 ήττες, μετά τη χθεσινή συντριβή από τους Νετς (!) και 22 νίκες, βολοδέρνοντας στην προτελευταία θέση της Δύσης.

Το συγκρότημα του Ερλ Γουότσον έχει μπει πλέον σε tanking mode, επιχειρώντας να ηττηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται, ώστε να πάρει καλύτερη θέση στο επερχόμενο ντραφτ. Με το κίνητρο για νίκες να απουσιάζει, ο Γουότσον αποφάσισε να κατεβάσει μια ιδιόμορφη βασική πεντάδα στο χθεσινό ματς.

Η πεντάδα του χθεσινού ματς αποτελούνταν από τους Τάιλερ Γιούλις, Ντέβιν Μπούκερ, Ντέρικ Τζόουνς, Μαρκίς Κρις και Άλεξ Λεν. Eκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι το οξύμωρο. Αν ανατρέξει κανείς, όμως, στις ηλικίες των παικτών, θα διαπιστώσει ότι ο μέσος όρος της πεντάδας αυτής κυμαίνεται μόλις στα 21 έτη και τις 14 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι μιλάμε για τη νεαρότερη βασική πεντάδα στην ιστορία του NBA!

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, η πεντάδα του Φοίνιξ ήταν πιο μικρή ηλικιακά από όλες σχεδόν τις αντίστοιχες των κολεγιακών ομάδων που αγωνίζονταν χθες, με εξαίρεση αυτή του Περντιού! Παρά την ελάχιστη εμπειρία που διαθέτουν οι μονάδες των “Ήλιων”, το μέλλον τους αναμένεται λαμπρό, με την ομάδα να έχει την υποχρέωση να διατηρήσει τον κορμό αυτό, ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στην “ξηρασία” των Σανς, οι οποίοι απέχουν σταθερά εδώ και 7 χρόνια από τα πλέι-οφς.

Αναλυτικά η ηλικία των “πενταδάτων” του Φοίνιξ

  • Τάιλερ Γιούλις (21 ετών, 80 ημερών)
  • Ντέβιν Μπούκερ (20 ετών, 145 ημερών)
  • Ντέρικ Τζόουνς (20 ετών, 37 ημερών)
  • Μαρκίς Κρις (19 ετών, 265 ημερών)
  • Άλεξ Λεν (23 ετών, 281 ημερών)
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…