Κεντρική Elite League Το μοντέλο του Εθνικού

Το μοντέλο του Εθνικού

vlachos

vlachos

Ο Εθνικός άργησε να χτίσει το ρόστερ του το περασμένο καλοκαίρι, μιας και λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 δεν ήξερε ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Το όνειρο της Α1 “έσβησε” και οι Πειραιώτες κλήθηκαν μέσα σε μικρό διάστημα να δημιουργήσουν μία ομάδα από το μηδέν, η οποία θα μπορούσε να σταθεί επάξια στην εξαιρετικά ανταγωνιστική δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Ο Βαγγέλης Βλάχος πήρε το “ρίσκο” και σχεδίασε μία ομάδα με μόλις 3-4 έμπειρους παίκτες (Μαχαίρας, Κόκκαλης, Μάρτζος) κι αρκετά νέα ταλαντούχα παιδιά (Οικονομόπουλος, Παπαφλωράτος κ.α), τα οποία έχουν την ευκαιρία να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και να δείξουν τι αξίζουν.

deriziotis

Το νέο… μοντέλο που λάνσαρε ο έμπειρος τεχνικός έχει αποφέρει καρπούς, μιας κι ο Εθνικός αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Ο Κωνσταντίνος Δεριζιώτης στήριξε αυτό το πλάνο και δικαιώθηκε για την απόφαση του, με τους Πειραιώτες να φιγουράρουν στην έκτη θέση της βαθμολογίας, μετά από 21 αγωνιστικές. Βρίσκονται μία θέση και δύο βαθμούς κάτω από τη ζώνη των πλέι οφ ανόδου με ρεκόρ 11-10 και τρεις νίκες πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Τα νέα παιδιά έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας, με τον Κώστα Οικονομόπουλο να αποτελεί, μάλιστα, τον παίκτη που έχει βγει μπροστά τις τελευταίες αγωνιστές, χαρίζοντας στον Εθνικό σπουδαίες νίκες. Οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την παραμονή στο εντός έδρας παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, όπου με νίκη θα ξεφύγουν με τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Το μοντέλο του Εθνικού μοιάζει να είναι εξαιρετικά αποδοτικό και δεν αποκλείεται να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες τη νέα σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …