Κεντρική NBA Το μεγαλείο και το clutch ένστικτο του Γουέστμπρουκ (vid)
NBA

Το μεγαλείο και το clutch ένστικτο του Γουέστμπρουκ (vid)

russell westbrook victor oladipo thunder

russell-westbrook-victor-oladipo-thunder

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν έχει και το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στις κρίσιμες καταστάσεις ενός αγώνα τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τα εξειδικευμένα στατιστικά, ο “Ρας” είχε 13/43 σουτ μέσα στη σεζόν (30.2%), όταν η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1 ή 2 πόντους, 2 λεπτά για τη λήξη ενώ σούταρε μόλις με 34% (15/44) σε περιπτώσεις όπου οι Θάντερ βρέθηκαν πίσω ή μπροστά στο σκορ με 3 πόντους ή λιγότερους, με 1 λεπτό για τη λήξη. Ο “Westbeast“, όμως, έχει την ιδιότητα να συντρίβει τους αριθμούς και να θέτει δικές του παραμέτρους, κάτι που έπραξε και χθες, εναντίον των Ντάλας Μάβερικς.

3 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα, οι Μάβερικς απολάμβαναν ένα προβάδισμα 13 πόντων (91-78) και το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν μια καλή συντήρηση. Και τότε ο Γουέστμπρουκ πήρε “φωτιά”. Ειδικότερα, ο σούπερ-σταρ των Θάντερ σημείωσε τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους των Θάντερ, οι οποίοι “έτρεξαν” ένα σερί 14-0 μέχρι το τέλος, φεύγοντας με μια επική νίκη από το Τέξας! Παίζοντας σχεδόν μόνος του επιθετικά, ο Γουέστμπρουκ “διέλυσε” την άμυνα των Μάβερικς, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του, με αποκορύφωμα το νικητήριο καλάθι του, με 7.1” για τη λήξη!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fx-JaKu-JcU]

Συνολικά, ο Γουέστμπρουκ είχε 37 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με 15/30 σουτ και πέτυχε το 37ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τα 41 του Όσκαρ Ρόμπερτσον! Ακόμη, ήταν το 13ο τριπλ-νταμπλ του με τουλάχιστον 35 πόντους (ρεκόρ στην ιστορία του NBA) ενώ πλέον έχει πιάσει διψήφιο αριθμό πόντων σε 3 κατηγορίες απέναντι σε όλες τις Δυτικές ομάδες, με εξαίρεση τους Μπλέιζερς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…