Κεντρική Ασίστ Shadow Το λαβράκι του “Δράκου”

Το λαβράκι του “Δράκου”

wanamaker limoge

wanamaker-limoge

Ο Μπραντ Ουαναμέικερ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Νταρουσάφακα, στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, και γενικά είναι ο ηγέτης των Τούρκων στη φετινή τους πορεία στην Ευρωλίγκα. Όπως, επίσης, αντίστοιχο ρόλο είχε -και ανταποκρίθηκε θαυμάσια- πέρυσι στην πρώτη του παρουσία στην Ευρωλίγκα, ως παίκτης της Μπάμπεργκ.

Απ εκεί τον… άρπαξε η Νταρουσάφακα, προσφέροντάς του συμβόλαιο με επταψήφιο νούμερο στον τραπεζικό του λογαριασμό. Μια πρώτη προσέγγιση, λοιπόν, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αφού αναδείχθηκε στη Μπάμπεργκ, τότε ο Αντρέα Τρινκέρι πιστώνεται την “ανακάλυψη” του Ουαναμέικερ.

Άλλωστε, ο Τρινκέρι είναι γνωστός για τις εύστοχες επιλογές του σε Αμερικανούς παίκτες, γνωρίζει όσο ελάχιστοι την αγορά των ΗΠΑ κι αναμφισβήτητα παίρνει άριστα στον τομέα αυτό. Όμως υπάρχει μια… διαφορά: Τον Ουαναμέικερ δεν τον πιστώνεται ο Τρινκέρι, αλλά ο… Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο “Δράκος” επέλεξε τον Αμερικανό γκαρντ την περίοδο 2012-’13 στη Λιμόζ. Ο 24χρονος, τότε, Ουαναμέικερ είχε αγωνιστεί την προηγούμενη σεζόν (την πρώτη του επαγγελματική) σε τρεις ομάδες: Στην Ιταλία σε Τεράμο και Φορλί και στην D-LEAGUE του ΝΒΑ με τους Όστιν Τόρος.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης άλλωστε έχει καλό παρελθόν σε επιλογές Αμερικανών, με τρανταχτό παράδειγμα των Πάτρικ Μπέβερλι, τον οποίο ανακάλυψε στα… αζήτητα της Ουκρανίας, τον υπέγραψε στον Ολυμπιακό και ο παίκτης αργότερα απέκτησε σταθερό και σημαντικό ρόλο στο ΝΒΑ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …