Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Το καμάρι της Ρόδου

Το καμάρι της Ρόδου

kolossos

kolossos

“Εμείς φέτος όχι μόνο έχουμε κάνει υπέρβαση, αλλά έχουμε σπάσει το ταβάνι“, δήλωσε ο Άρης Λυκογιάννης, ύστερα από τη σπουδαία εντός έδρας νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί του Άρη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Basket League. Ο προπονητής των “θαλασσί” μόνο άδικο δεν έχει, αν αναλογιστεί κανείς πως ουδείς στην αρχή της σεζόν δεν πίστευε πως οι “θαλασσί” θα διεκδικούσαν με αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, φιγουράροντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τα… πάντα μόνο στην 2winbet.gr η οποία προσφέρει στους πελάτες της LIVE STREAMING και τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς στα ευρωπαϊκά ματς αλλά και αυτά του ΝΒΑ!

Το ξεκίνημα τους, άλλωστε, στο φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, χάνοντας με το “καλημέρα” στην έδρα τους από το Ρέθυμνο. Έτσι κι αλλιώς, το πρόγραμμα των νησιωτών στην αρχή της σεζόν δεν βοηθούσε, με τους Ροδίτες να βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας (ρεκόρ 2-4), μέχρι και την 6η αγωνιστική.

a1-hall-kolossos-releford

Η απομάκρυνση του Μπέρι κι η επιστροφή του Τρεβόρ Ρέλεφορντ, σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά του Άρη Λυκογιάννη, άλλαξαν άμεσα την εικόνα του Κολοσσού, ο οποίος άρχισε να πανηγυρίζει νίκες τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας και να σκαρφαλώνει στον πίνακα της βαθμολογίας, έχοντας για πρωταγωνιστές την “αγία τριάδα” Χολ, Ρέλεφορντ και Ρέντικ κι ως… αλατοπίπερο τον πολύπειρο Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Μετά το πέρας της 22ης αγωνιστικής, ο Κολοσσός Ρόδου βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 12-10, όντας ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Οι τρεις ομάδες θα δώσουν σκληρή μάχη μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, με τους “θαλασσί” να μην έχουν τρομερά δύσκολο πρόγραμμα στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
23η αγωνιστική: Απόλλων Πάτρας – Κολοσσός
24η αγωνιστική: Κολοσσός – Λαύριο
25η αγωνιστική: ΑΕΚ – Κολοσσός
26η αγωνιστική: Κολοσσός – Τρίκαλα

Έργο… Λυκογιάννη

kolossos-rodou-aris-likogiannis

Ο Άρης Λυκογιάννης δεν είναι ο αγαπημένος προπονητής των παικτών. Είναι τελειομανής, πράγμα που σημαίνει πως είναι και πιεστικός, μιας κι επιθυμεί η εκάστοτε ομάδα του να βγάζει στο παρκέ ακριβώς αυτά που έχει στο μυαλό του. Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του Κολοσσού Ρόδου, έχοντας δημιουργήσει μία ομάδα πρότυπο με αρχές στο παιχνίδι της.

Οι νησιώτες συνδυάζουν, μάλιστα, την ουσία με το θέαμα, μιας και παίζουν ωραίο μπάσκετ, δείγμα του πόσο καλά δουλεμένη είναι η ομάδα του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος φημίζεται για την εργατικότητά του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όπου κι αν έχει δουλέψει ο 48χρονος προπονητής, άπαντες έχουν να λένε για τις ώρες που περνά στο γήπεδο, προκειμένου η ομάδα του να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βέβαια, έχουν να λένε και για τις… φωνές του, όταν κάτι δεν γίνεται όπως το έχει σχεδιάσει.

Ο Άρης Λυκογιάννης έχει δημιουργήσει μία ομάδα με χαρακτήρα, η οποία αποδίδει εξίσου καλά εντός κι εκτός έδρας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως έχει πανηγυρίσει μέχρι στιγμής τέσσερα διπλά στο πρωτάθλημα. Περισσότερες από τέσσερις εκτός έδρας νίκες έχουν πανηγυρίσει μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ!

Οι Ροδίτες έχουν ρεκόρ 8-3 στην έδρα τους, έχοντας ηττηθεί μόνο από τους “αιώνιους” και το Ρέθυμνο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ έχουν υποτάξει την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη στο Βενετόκλειο.

Με τον κόσμο στο πλευρό του

kolossos-rodou-kosmos

Αρωγός στην προσπάθεια του Κολοσσού Ρόδου είναι ο κόσμος του, ο οποίος στηρίζει την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, δίνοντας βροντερό “παρών” στα εντός έδρας παιχνίδια. Ειδικά στις αναμετρήσεις κόντρα στους μεγάλους (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη) του ελληνικού μπάσκετ, το Βενετόκλειο είναι κατάμεστο, βάζοντας τα… γιορτινά του κάθε φορά που υποδέχεται μία απ’ αυτές τις ομάδες.

Δείτε εικόνες από τις κερκίδες του κλειστού στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη:

kolossos-kosmos kolossos-kosmos1 kolossos-kosmos2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…