Κεντρική Διεθνή “Τείχος” προστασίας από Μπαρτζώκα σε Ράις

“Τείχος” προστασίας από Μπαρτζώκα σε Ράις

mpartzokas tice

mpartzokas-tice

Η Μπαρτσελόνα διανύει την πιο δύσκολη της σεζόν τα τελευταία 20 χρόνια. Οι σοβαροί τραυματισμοί βασικών παικτών, αλλά και η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας έχουν μαζέψει “μαύρα σύννεφα” πάνω από την Βαρκελώνη. Η γκρίνια υπάρχει και για τον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος είδε τους αριθμούς του στην ACB να πέφτουν τον τελευταίο μήνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ύψωσε “τείχος” προστασίας στο βραχύσωμο πλέι μέικερ και με δηλώσεις του έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

“Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, ο Ταϊρίς έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια απ όλους φέτος. Ήταν “εκεί” όταν δεν είχαμε άλλον παίκτη στο “1“, ήταν “εκεί” όταν μας έλειπαν πέντε παίκτες από τραυματισμούς. Όλο το βάρος έπεσε στις δικές του πλάτες, χωρίς να χάσει κάποιον αγώνα. Με το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας, κανένας παίκτης δεν μπορεί να είναι εξίσου αποδοτικός σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου”, σχολίασε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Για τον “κακό χαμό” που γίνεται στα social media ανέφερε: “Σε ό,τι αφορά τα social media, προσπαθώ να απέχω γιατί μπορούν να σε τρελάνουν όλα αυτά. Γιατί όταν κάποιος λέει ή γράφει κάτι, πρέπει να το υπερ-αναλύουμε; Αυτό που ξέρω είναι ότι εξήγησε πως θέλει να μείνει για πολύ καιρό ακόμη στην Μπαρτσελόνα. Θέλει να τελειώσει εδώ την καριέρα του. Φυσικά κάποιος μπορεί να “μεταφράσει” το σχόλιό του με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την οπτική του γωνία. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο Ταϊρίς εκτιμάει πραγματικά την παρουσία του στην Μπαρτσελόνα. Δεν ξέρω τι ανάλυση μπορεί να κάνει ο καθένας για αυτό το ζήτημα”.

Κλείνοντας υπογράμμισε: “Μιλήσαμε και του ζήτησα να έχει το μυαλό του στα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού, να δημιουργεί και να μην σκέφτεται κάτι άλλο. Έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζει γιατί εγώ του το έχω ζητήσει. Προσπαθεί να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο, κι η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα είναι πραγματικά εξαιρετική. Δεν με απασχολούν οι αριθμοί, γιατί ποτέ δεν τους κοιτάω. Δεν κάθομαι να αξιολογήσω τους παίκτες μου βάσει της στατιστικής, το κάνω ανάλογα με την προσπάθεια που κάνουν και τι προσφέρουν συνολικά για το καλό της ομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …