Κεντρική Ασίστ Shadow Τέλος ο Αποσκίτης από τον Ίκαρο Καλλιθέας!

Τέλος ο Αποσκίτης από τον Ίκαρο Καλλιθέας!

aposkitis-new

Παρελθόν, αποτελεί από τον πάγκο της εφηβικής ομάδας του Ικάρου, ο Δημήτρης Αποσκίτης, καθώς η ομάδα της Καλλιθέας, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την λύση της συνεργασίας της με τον Έλληνα προπονητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Ο Ίκαρος Καλλιθέας μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή του εφηβικού μας τμήματος, Δημήτρη Αποσκίτη.

Ο Δημήτρης είναι ένας εξαίρετος προπονητής με πραγματικά μοναδικό ήθος και βρίσκεται σε μεγάλη εκτίμηση στις τάξεις του Ικάρου. Όμως μια μεγάλη αναταραχή που είχε δημιουργηθεί μεταξύ όλων των παραγόντων της ομάδας, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη ο προπονητής, επέβαλε την ανάγκη για την ηρεμία του τμήματος, τη λύση της συνεργασίας.

Ο Δημήτρης στο μικρό διάστημα της συνεργασίας μας απετέλεσε ένα επίτιμο μέλος μας και θα είναι πάντα φίλος! Του ευχόμαστε κάθε καλή συνέχεια στο έργο του.

Με τιμή ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Δημήτρης Καρκατσέλης.”

Ακόμα, τα όσα είπε ο Δημήτρης Αποσκίτης:
“Θέλω να ανακοινώσω δημόσια τη λύση της συνεργασίας μου με την εφηβική ομάδα του Ικάρου, μετά από την απόφαση της Διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Ομάδας που ακολουθεί.

Επειδή όλοι ζούμε στην Ελλάδα, γνωρίζουμε ότι στην ελληνική πραγματικότητα το εύκολο θύμα είναι σχεδόν πάντα ο προπονητής, ο οποίος πολλές φορές ακόμη και με μία ήττα μπορεί να αποχωρήσει από την ομάδα. Στην περίπτωση μας όμως έγινε ένα νέο πιστεύω παγκόσμιο ρεκόρ!

Η ομάδα μας τον τελευταίο μήνα έχει κερδίσει κατά σειρά: την Ηλεκτρούπολη με 53 πόντους, τον Κρόνο εκτός έδρας με 14 πόντους και μεγάλη ανατροπή του σκορ, τον Πρωτέα Βούλας εντός έδρας με 16 πόντους (πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και τέλος την περασμένη Δευτέρα νίκησε -με όχι πολύ καλή εμφάνιση- στο πρώτο παιχνίδι της τελικής φάσης τον Έσπερο με 1 πόντο, κάνοντας το 1-0 στις νίκες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τέσσερις συνεχόμενες νίκες τον τελευταίο μήνα, με μέσο όρο διαφορών 24 πόντους, η Διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους Κυρίους Καρκατσέλη, Αγγελόπουλο, Σαραντή, Ανδρέου και Βαληνδρά, αποφάσισε τη διακοπή της συνεργασίας μας.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι, ότι αυτή η αλλαγή γίνεται ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τελική φάση και με δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα, αρχής γενομένης από την επόμενη και μάλιστα σε μια εφηβική ομάδα, κάτι που σίγουρα δεν αφήνει, (και οι γνωρίζοντες το ξέρουμε καλά), έναν καινούργιο προπονητή να αλλάξει πολλά πράγματα. Ομολογώ ότι προσωπικά δεν γνωρίζω αντίστοιχη περίπτωση σε κανένα μέρος του κόσμου και σε κανένα άθλημα.

Προκαλεί λοιπόν μεγάλα ερωτηματικά ακόμη και σε εμένα η συγκεκριμένη απόφαση, όταν μάλιστα συνοδεύεται με δηλώσεις του στυλ “δεν παίζατε καλά” και διάφορα άλλα γενικά σχόλια, και σίγουρα με λυπεί ιδιαίτερα, όταν έχουμε μάλιστα να κάνουμε με νεαρούς αθλητές.

Θα συμφωνήσω όμως με την ανακοίνωση της ομάδας ότι εδώ και καιρό υπήρχε μια αναταραχή με παράγοντες της ομάδας, όχι με όλους βέβαια, αλλά με κάποιους. Και όταν λέω παράγοντες εννοώ φυσικά πρόσωπα κι όχι άλλους γενικούς παράγοντες, που αφήνεται να εννοηθεί. Οι υπόλοιποι γενικοί παράγοντες της ομάδας, που η ανακοίνωση αναφέρει, ειδικά μάλιστα τις τελευταίες δυο εβδομάδες που επέστρεψαν οι τραυματίες αθλητές στις προπονήσεις και τα παιχνίδια, λειτουργούσαν μια χαρά.

Οι λόγοι της αναταραχής είναι συγκεκριμένοι και όσο και αν μου μεταφέρθηκαν σαν αγωνιστικοί, δεν ήταν τουλάχιστον για τον “κάποιον“. Δεν θέλω να αναφερθώ ακόμη δημόσια στο ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι (αν και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σοβαροί), βάζοντας πάνω απ’ όλα την ηρεμία των παιδιών, σε μια φάση πολύ κρίσιμη για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Το οξύμωρο της ανακοίνωσης είναι ότι μιλά για μια μεγάλη αναστάτωση, για την οποία δεν έχει την παραμικρή ευθύνη ο προπονητής, και τελικά ο μόνος που προς το παρόν απομακρύνεται είναι ο προπονητής.

Απόδειξη της αναταραχής, ή κόντρας, όπως είναι η πιο σωστή διατύπωση, είναι η κατά δήλωση του, εκβιαστική απειλή παραίτησης, σε περίπτωση που δεν γίνει η απόλυση μου, του εφόρου της αντρικής και εφηβικής ομάδας Παύλου Ανδρέου, και μάλιστα παραίτησής του και από τα δυο τμήματα.

Δεν θέλω και δεν πρέπει να επεκταθώ άλλο, άλλωστε το μόνο που έκανα είναι να παραθέσω τα γεγονότα και τα αποτελέσματα της ομάδας.

Το μόνο που απλά και ειλικρινά, εύχομαι στα παιδιά μου είναι το καλύτερο για τη συνέχεια, θα είμαι δίπλα τους μέχρι το τέλος και εύχομαι να πανηγυρίσουμε μαζί την πρώτη θέση. Μπορείτε και κάντε το! Έχετε απεριόριστες δυνατότητες και είστε η καλύτερη ομάδα!

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους μέχρι σήμερα συνεργάτες μου Γιάννη Βαληνδρά (Τεχνικό Διευθυντή) και Θανάση Δουληγέρη (Γυμναστή), για την άψογη συνεργασία μας, όπως επίσης και τον κ. Αγγελόπουλο, που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με αυτά τα καταπληκτικά παιδιά.

Υ.Γ.: Οι ιδιαίτεροι λόγοι δεν αφορούν το σύνολο των ανθρώπων της ομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Σαν να μην έγιναν ποτέ!

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε επίσημα αυτό που γνώριζαν όλοι εδώ κι αρκετούς μήνες. Τα πρωταθλήματα της…