Κεντρική NBA Tάουνς-Ρούμπιο: ένα “φονικό” δίδυμο (vids)
NBA

Tάουνς-Ρούμπιο: ένα “φονικό” δίδυμο (vids)

karl anthony towns ricky rubio minnesota

karl-anthony-towns-ricky-rubio-minnesota

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς βρίσκονται σε “τροχιά” επιτυχιών, μετρώντας 9 νίκες στα τελευταία 14 ματς, μια εξαιρετική επίδοση, βάσει των δυνατοτήτων τους. Ο στόχος των πλέι-οφς δεν φαντάζει τόσο μακρινός πλέον (3.5 νίκες πίσω από την 8η θέση) και με νίκες όπως η χθεσινή, εναντίον των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς με 119-104, οι φίλοι των “λύκων” μπορούν να ονειρεύονται τη μεγάλη επιστροφή στην post-season, μετά από 12 χρόνια! Στη χθεσινή αναμέτρηση “έλαμψε” ξανά το άστρο του Καρλ-Άντονι Τάουνς αλλά και του Ρίκι Ρούμπιο, οι οποίοι κυριάρχησαν, με τον δικό τους, ξεχωριστό τρόπο.

Ο Τάουνς “σάρωσε” τους πάντες για πολλοστή φορά, με πάμπολλους, διαφορετικούς παίκτες των Γουίζαρντς να επωμίζονται το μαρκάρισμά του (Γκορτάτ, Μόρις, Μαχίνμι), δίχως αποτέλεσμα. Συνολικά είχε 39 πόντους και 13 ριμπάουντ, με 17/26 σουτ, βάζοντας την 21η συνεχόμενη 20άρα του (ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας) ενώ ήταν το 7ο φετινό του παιχνίδι με +35 πόντους και +10 ριμπάουντ. Η δεξιοτεχνία του στο ποστ, η εκτελεστική του δεινότητα και η αθλητικότητά του αποτελούν έναν υπέροχο και ανεπανάληπτο συνδυασμό.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=q_GrkdM_Buk]

Από την άλλη, ο Ρούμπιο έβλεπε απίθανα το γήπεδο, χρησιμοποιώντας το τρομερό court-vision του, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 19 ασίστ, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία της Μινεσότα! Ο Ισπανός πλέι-μέικερ πάσαρε στο κατάλληλο timing, είτε στους αμαρκάριστους σουτέρ, οι οποίοι σούταραν με πολύ υψηλά ποσοστά, είτε σε όσους έκοβαν προς το καλάθι. Ακόμη, σκόραρε 22 πόντους, με 6/10 δίποντα και 2/5 τρίποντα ενώ αξίζει να αναφερθεί η βελτιωμένη εικόνα του στον εκτελεστικό τομέα. Η αυτοπεποίθησή του έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που αποδεικνύεται και από το 37.5%, με το οποίο σουτάρει από τη γραμμή του τριπόντου αυτό τον μήνα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pgI5v3e0QZo]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…