Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σφαιρόπουλος: “Η άμυνα μας το “κλειδί” της νίκης”

Σφαιρόπουλος: “Η άμυνα μας το “κλειδί” της νίκης”

Sfairopoulos Olympiacos

Sfairopoulos-Olympiacos

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 84-52 το Λαύριο με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μένει ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του και ιδιαίτερα από την αμυντική τους διάθεση.

Αναλυτικά:

“Κρατάω τη διάθεση που δείξαμε στην άμυνα σήμερα. Παίξαμε πιστεύω ένα από τα καλύτερα μας αμυντικά παιχνίδια. Κρατήσαμε μια καλή επιθετικά ομάδα σε χαμηλό σκορ, είχαμε συγκέντρωση και σοβαρότητα και αυτό με ικανοποιεί.

Σεβαστήκαμε το Λαύριο. Ξέραμε πως είναι μία ομάδα που έχει ικανούς σκόρερ. Δεν τους αφήσαμε το περιθώριο να ελιχθούν. Σε όλο το παιχνίδι είχαμε καλή συγκέντρωση και ρυθμό, σε άμυνα και επίθεση. Βάλαμε τις βάσεις στην πρώτη περίοδο. Είχαμε πολυφωνία στην επίθεση και φτάσαμε εύκολα. Σκόραραν όλοι οι παίκτες.

Η άμυνα μας ήταν το κλειδί, το χαρακτηριστικό μας. Αυτό ζητάω πάντα από τους παίκτες. Θέλουμε να ελέγχουμε τον ρυθμό πάντα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, τώρα έχουμε χρόνο να ξεκουράσουμε την ομάδα για 1 μέρα και μετά σκεφτόμαστε την Νταρουσάφακα. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά.

Θέλομε τον κόσμο στο γήπεδο μας. Θέλουμε να γεμίσει το ΣΕΦ. Θέλουμε περισσότερη στήριξη από τον κόσμο μας. Όταν το ΣΕΦ είναι γεμάτο, οι παίκτες μα παίρνουν έξτρα δύναμη. Καλή συνέχεια στο Λαύριο“.

Για την κατάσταση των Παπανικολάου και Σπανούλη: “Ο Παπανικολάου ξεκουράστηκε, δεν έχει κάτι σοβαρό. Για προληπτικούς λόγους δεν έπαιξε. Θα είναι καλά για το επόμενο ματς. Ο Σπανούλης είναι στην αποθεραπεία και έχει μπει παράλληλα στις προπονήσεις μας. Θα δούμε το πότε θα είναι έτοιμος”.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέφερε τα εξής: “Κάναμε ένα σοβαρό παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Προσπαθήσαμε σε άμυνα και επίθεση. Φτάσαμε σε μία εύκολη νίκη. Ματς που θα μας βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια που έχουμε στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …