Κεντρική Basket League Αγώνες Προμηθέας – ΑΕΚ 67-86

Προμηθέας – ΑΕΚ 67-86

Vasileiadis

Vasileiadis

Στο 16-4 “ανέβηκε” η ΑΕΚ, η οποία πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην Πάτρα, επικράτησε του Προμηθέα με 86-67. Πλέον οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς προετοιμάζονται τόσο για το ματς με τη Μονακό στη Γαλλία, όσο και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο ξεκίνημα (2-4) με καλάθια των Ντίξον και Ούκιτς, αλλά οι Πατρινοί με τον Φαγέ και τον Μουρ έκαναν το 6-4, προτού έρθει ο Νιούλεϊ και βάλει ξανά μπροστά την “Ένωση” με σουτ τριών πόντων (6-7).

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος πετυχαίνοντας το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση “έγραψε” το 8-7, ωστόσο κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα των φιλοξενούμενων να “ζεσταθούν” και να αφήσουν πίσω με 6 πόντους τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου, δια χειρός Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Μάικλ Ντίξον.

Το σύνολο του Έλληνα τεχνικού βρήκε τον τρόπο να μειώσει και μάλιστα να “κλείσει” το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 21-18. Από εκεί κι έπειτα, ο Προμηθέας ναι μεν έκανε αυτά που έπρεπε στην επίθεση, αλλά στην άμυνα τα είχε βρει… σκούρα κόντρα στους “κιτρινόμαυρους”, έχοντας δεχτεί σε 5 λεπτά 16 πόντους από τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς και χάνοντας παράλληλα το προβάδισμα με τη λήξη του πρώτου μέρους (28-34).

Η ΑΕΚ είχε βρει τα πατήματά της και αυτό την οδήγησε να “κλείσει” το πρώτο μέρος στο +7 από τους “νεοφώτιστους” (39-46).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τα πάντα άλλαξαν για τον Προμηθέα. Από εκεί που είχε μία αρκετά καλή παρουσία, δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ σε καμία πλευρά του παρκέ και βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, έχοντας ουδεμία -ουσιαστικά- κάποια ελπίδα για νίκη. Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν “καθαρά” και μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα, με την “Ένωση” να φτάνει εκ του ασφαλούς στη νίκη και να “κοιτάει” το επόμενο ματς με τη Μονακό για το Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-46, 50-69, 67-86.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Αγγέλου): Παπαντωνίου, Μπλάσινγκεϊμ 11 (1), Γκίκας 9 (2), Πέττας 2, Φαγέ 7, Τσάμης, Ντίκερσον, Τζόουνς 11, Τόντιτς 15 (2), Σαρικόπουλος 4, Μουρ 8 (1).
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 11 (1), ΜακΓκράθ 8 (2), Ελονού 2, Βασιλειάδης 17 (5), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 12 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Νιούλεϊ 10 (2), Μαυροειδής, Σκουλίδας, Μαυροκεφαλίδης 15 (1), Τσαλμπούρης 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Τελικός πράξη 4η

Ο τέταρτος τελικός της Α1 γυναικών διεξάγεται σήμερα. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 15:00…