Κεντρική Διεθνή “Εμφύλιος” μεταξύ Μπόγρη και Μπράμου, πρόκριση για Μπάνβιτ και Μονακό (vid)

“Εμφύλιος” μεταξύ Μπόγρη και Μπράμου, πρόκριση για Μπάνβιτ και Μονακό (vid)

Bogris

Bogris

Την πρόκριση στο Final 4 (28-30/4) του Basketball Champions League πανηγύρισε η Τενερίφη, του Γιώργου Μπόγρη, που θα βρει απέναντι της την Βενέτσια, του Μάικ Μπράμου, σε έναν ελληνικό εμφύλιο. Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα βρεθεί η Μπάνβιτ και η Μονακό.

Οι Ισπανοί επικράτησαν με 61-51 της Βιλερμπάν στα Κανάρια Νησιά και μετά την ισοπαλία του πρώτου αγώνα ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπόγρης με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Χοτζ με 15 πόντους.

Στον ημιτελικό ο Έλληνας σέντερ θα βρει απέναντι του έναν συμπατριώτη του, ο λόγος για τον Μάικ Μπράμο και την Βενέτσια. Η ιταλική ομάδα είχε ηττηθεί στην πρώτη αναμέτρηση με 3 πόντους (74-71) και χρειάζονταν μία νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων. Αυτό ήρθε καθώς η ομάδα του Έλληνα φόργουορντ επικράτησε με 74-66 επί της Καρσίγιακα και πλέον βρίσκεται στην επόμενη φάση. Ο ομογενής παίκτης είχε 7 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ κορυφαίος για την ομάδα του ήταν ο Έτζιμ με 16 πόντους. Για τους Τούρκους προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο Μπράουν που είχε 22 πόντους.

Η Μονακό μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στην Σάσαρι, όμως τελικά πήρε τη νίκη με 79-76 και ζευγάρωσε τις επικρατήσεις της (73-62 1ος αγώνας) κάτι που της δίνει το εισιτήριο για το Final 4. Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ράιτ και Γκλάντιρ με 26 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους διακρίθηκε ο Μπελ με 20 πόντους.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θίοντορ, που σκόραρε ένα υπέροχο καλάθι στο τέλος την αναμέτρησης, η Μπάνβιτ νίκησε με 59-53 την Λούντβιγκσμπουργκ και πήρε την πρόκριση για το Final 4 του Basketball Champions League.

Οι Τούρκοι είχαν ηττηθεί στον πρώτο αγώνα με διαφορά 5 πόντων (92-87) και χρειαζόντουσαν νίκη με 6 πόντους τουλάχιστον, για να είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν στο τέλος. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς οι φιλοξενούμενοι ήταν με το ένα πόδι εκτός συνέχειας, όμως τελικά κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ με τρίποντο του Κορκμάζ, 31″ πριν το τέλος, για το 57-53 και στην τελευταία επίθεση ο Θίοντορ με ντράιβ στην λήξη έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο σκόρερ του τελευταίου καλαθιού με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ξεχώρισε και ο Τσάπελ με 11 πόντους. Από την άλλη πλευρά ο Κρόφορντ είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

1ος προημιτελικός:
Μπάνβιτ – Λούντβιγκσμπουργκ  87-92
Βιλερμπάν – Τενερίφη 62-62
Καρσίγιακα – Βενέτσια 74-71
Μονακό – Σάσαρι 73-62

2ος προημιτελικός:
Λούντβιγκσμπουργκ-Μπάνβιτ 53-59
Σάσαρι-Μονακό 76-79
Τενερίφη-Βιλερμπάν 61-51
Βενέτσια-Καρσίγιακα 74-66

(*)Με έντονα οι ομάδες που προκρίθηκαν

Τα ημιτελικά:
Μπάνβιτ-Μονακό
Τενερίφη-Βενέτσια

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…