Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Πλησίασε το ρεκόρ του ο Ολυμπιακός

Πλησίασε το ρεκόρ του ο Ολυμπιακός

olympiakos afieroma rimpaount

olympiakos-afieroma-rimpaount

Ο Ολυμπιακός έκανε… πάρτι στους αιθέρες στην αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής με το Λαύριο. Οι πρωταθλητές Ελλάδος μάζεψαν 53 ριμπάουντ και λίγο έλειψε να σπάσουν ένα ρεκόρ που κρατάει από το 1994 όταν οι “ερυθρόλευκοι” μέτρησαν 56 ριμπάουντ κόντρα στον Απόλλων Πατρών, ενώ λίγους μήνες αργότερα μάζεψαν επίσης 56 ριμπάουντ σε ματς κόντρα στον Σπόρτιγκ.

Το αφιέρωμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

“Το 1992 τα στατιστικά μπήκαν για τα καλά στην καθημερινότητα του μπάσκετ και τα πρώτα εντυπωσιακά ρεκόρ άρχισαν να καταγράφονται.

Τη σεζόν 1993-94 αλλά και τη σεζόν 1994-95 με διαφορά λίγων μηνών, οι παίκτες του Ολυμπιακού πέτυχαν κάτι εντυπωσιακό όσον αφορά τα ριμπάουντ που πήραν σ’ ένα παιχνίδι.

Στις 5 Φεβρουαρίου 1994 στο παιχνίδι Dur Απόλλων Πατρών – Ολυμπιακός (60-72) οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη μάζεψαν 56 ριμπάουντ και λίγους μήνες μετά, στις 21-12-1994 στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Soulis Σπόρτιγκ (116-55) μάζεψαν επίσης 56 ριμπάουντ.

Από τότε, πέρασαν πολλά χρόνια για να φτάσουν κοντά οι «ερυθρόλευκοι» στο να σπάσουν αυτό το ρεκόρ. Από το 2014 το έχουν πλησιάσει πέντε φορές, αλλά η πιο κοντινή είναι αυτή με το Λαύριο. 53 ριμπάουντ έδειξε η στατιστική υπηρεσία στο τέλος του αγώνα, επίδοση που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της ομάδας.

Οι καλύτερες επιδόσεις:

olympiakos-pinakas-rimpaountΣτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Πάτρα τα 56 ριμπάουντ (37 αμυντικά – 19 επιθετικά) είχαν συγκεντρώσει: Τάρπλεϊ 22, Φασούλας 12, Σιγάλας 8, Πάσπαλι 8, Καμπούρης 1, Νάκιτς 2, Τόμιτς 2, Λιμνιάτης 1

Στο παιχνίδι με τον Σπόρτιγκ στο Σεφ τα 56 ριμπάουντ (38 αμυντικά – 18 επιθετικά) είχαν συγκεντρώσει: Φασούλας 13, Σιγάλας 9, Τάρλατς 8, Βολκόφ 7, Τζόνσον 7, Καμπούρης 5, Μπακατσιάς 3, Νάκιτς 2, Λιμνιάτης 2“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …