Κεντρική NBA Πιθανότητα ένταξης 10πόντου στο All-Star Game!
NBA

Πιθανότητα ένταξης 10πόντου στο All-Star Game!

adam silver

adam-silver

Ο θεσμός του All-Star Game στο NBA θεωρείται ως η απόλυτη γιορτή, με τους κορυφαίος σταρς στον πλανήτη να μοιράζονται ταυτόχρονα το ίδιο παρκέ. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η ανταγωνιστικότητα του παιχνιδιού έχει περιέλθει σε… αστεία επίπεδα, με τους παίκτες να μην προσποιούνται καν ότι προσπαθούν να παίξουν σοβαρά. Το ρεκόρ παραγωγικότητας πόντων “έσπασε” για άλλη μια χρονιά (374 πόντοι) αλλά η δυσαρέσκεια του κοινού ως προς τη χαλαρότητα των παικτών έχει φθάσει στα αυτιά του κομισάριου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ.

Ο Σίλβερ μίλησε στο περίφημο συνέδριο “Sloan Sports Analytics Conference” του πανεπιστημίου του MIT, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει ήδη συζητήσει εκτενώς με τον πρόεδρο της ένωσης των παικτών και σταρ των Κλίπερς, Κρις Πολ για το θέμα αυτό. Ακόμη έδωσε και ο ίδιος ορισμένες, υποθετικές ιδέες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: “Πρόκειται για το All-Star Game και ο σκοπός είναι να περάσουμε καλά. Ακούγονται διάφοροι να μιλούν περί τετραπόντου, κάτι που δεν θα γίνει στους επίσημους αγώνες αλλά ίσως συμβεί στο All-Star Game“.

“Ίσως τεθούν κάποιες θέσεις στο παρκέ, από όπου τα σουτ θα μετρούν για 4 πόντους, ίσως το σουτ από το κέντρο στο τελευταίο λεπτό να μετρά για 10 πόντους! Δεν ξέρω, μπορεί όλα αυτά να είναι τρελές ιδέες. Εγώ παροτρύνω το κοινό να μου στείλει τις ιδέες του. Θα το έχουμε αλλάξει μέχρι την επόμενη χρονιά. Η ένταση δεν θα είναι αντίστοιχη των πλέι-οφς αλλά οι παίκτες πρέπει να παίζουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…