Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Πατρινός” κι επίσημα!

“Πατρινός” κι επίσημα!

jaxen

Την απόκτηση του Μπάντεν Τζάξεν ανακοίνωσε κι επίσημα ο Προμηθέας Πατρών. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του Άρη, θα πάρει στο ρόστερ της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου τη θέση του Τζέρελ Μπλάσινγκεϊμ και θα κάνει το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ.

Το eBasket.gr σας είχε ενημερώσει από χθες (22/3) για τη μεταγραφική κίνηση του Προμηθέα.

Αναλυτικά:
“Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την απόκτηση του Baden Jaxen και τον καλωσορίζει στην οικογένεια του Συλλόγου.

Ο γεννημένος την 1η Οκτωβρίου 1990, στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ, παίκτης αγωνίζεται στις θέσεις “1” και “2” και αναμένεται να βοηθήσει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού (οργάνωση, επίθεση, άμυνα).

Ο Τζάξεν αγωνίστηκε φέτος στο Κυπριακό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ε.Θ.Α. Εγκωμης. Συγκεκριμένα, σε 15 παιχνίδια στη Μεγαλόνησο, ο 26χρονος Αμερικανός πετύχαινε κατά μ.ό. 21,9 πόντους, με 78,3% στις ελεύθερες βολές, 55,2% στα δίποντα και 37,7% τρίποντα, έχοντας, παράλληλα κατά μ.ό. και 4,7 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ. Ο Τζάξεν είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, στο οποίο έπαιξε για 4 χρόνια (από το 2009 έως το 2013), μετρώντας 7,2 πόντους, 2,7 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα.

Ο πρώτος σταθμός στην επαγγελματική του καριέρα ήταν η Μπουλόν της Γαλλίας το 2013, όμως τον Νοέμβριο του 2014 επέστρεψε στις ΗΠΑ, αγωνιζόμενος στην Αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ (D-League) με τους Αϊνταχο Σταμπέντε. Λίγους μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2015, “μετακόμισε” στους Λος Αντζελες Ντιφέντερς (η θυγατρική ομάδα των Λέικερς, με την οποία είχε μ.ό. 6,5 πόντους, 1,8 ασίστ και 2 ριμπάουντ), ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή στον Καναδά και τη Μόνκτον Μίρακλς.

Ο Μπάντεν Τζάξεν θα πάρει στο ρόστερ του Προμηθέα την θέση του Τζέρελ Μπλάσινγκεϊμ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…