Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ουότερς: “Έτοιμοι να τους σταματήσουμε”

Ουότερς: “Έτοιμοι να τους σταματήσουμε”

waters 1

waters

Στην ετοιμότητα του Ολυμπιακού ούτως ώστε να σταματήσει τα ατού της Νταρουσάφακα αναφέρθηκε ο Ντομινίκ Ουότερς, μιλώντας επίσης για τα σημεία “κλειδιά” στα οποία πρέπει να προσέξει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προκειμένου να πάρει τους δύο βαθμούς.

Όλα όσα είπε ο Αμερικανός γκαρντ:
“Αυτήν τη στιγμή και είμαστε προετοιμασμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε, όπως και κάθε ματς της διοργάνωσης. Είναι το κλειδί και η μηχανή στο παιχνίδι της Νταρουσάφακα οπότε θα είμαστε πολύ προσαρμοσμένοι σε αυτόν για να τον σταματήσουμε να κάνει πράγματα που του αρέσουν πολύ στο παρκέ. Οπότε θα είμαστε έτοιμοι για αυτόν.

Για την ποιοτική περιφερειακή γραμμή της Νταρουσάφακα: “Είναι μία πολύ σκληρή περιφερειακή ομάδα. Τα πάντα ξεκινούν από τα γκαρντ, όπως έκανε και ο προπονητής τους όταν ήταν στην Μακάμπι. Εξαρτώνται πολλά από αυτούς που θα επιβάλλουν τον ρυθμό τους και τον τόνο στην ομάδα. Οφείλουμε να παίξουμε σκληρά στην πικ εν ρολ άμυνα που είναι και το κλειδί τους στην επίθεση και σε αυτό θα είμαστε συγκεντρωμένοι”.

Για τα γκαρντ του Ολυμπιακού σε σχέση με εκείνα της τουρκικής ομάδας: “Και εμείς είμαστε δυνατοί στα γκαρντ επίσης. Ακόμα και την εποχή που ο Μπίλι (σ.σ. Σπανούλης) ήταν εκτός παίξαμε καλά. Τώρα που επέστρεψε γίναμε δυνατότεροι, οπότε διαθέτουμε πολλά κορμιά για να ρίξουμε στα γκαρντ τους και αυτό είναι το αβαντάζ μας. Εχουμε δηλαδή έξι γκαρντ για δύο θέσεις περίπου και η Νταρουσάφακα έχει τρία. Θέλουμε να τους ωθήσουμε λοιπόν να κουραστούν και εμείς να βάλουμε παίκτες μέσα που θα φέρουν ενέργεια στην ομάδα μας”.

Για τα “κλειδιά” της αναμέτρησης: “Σίγουρα οι αιφνιδιασμοί. Είναι μία ομάδα που έχει γρήγορο ρυθμό, κοιτάει το τρανζίσιον παιχνίδι της και τα εύκολα καλάθια, αυτός είναι και ο πρώτος μας στόχος. Και στην συνέχεια σε κάθε πικ εν ρολ και πίσω από το σκριν στην άμυνα, να μένουμε κοντά στα γκαρντ. Είναι πολύ γρήγοροι και αθλητικοί. Πρέπει να τους σταματήσουμε και είμαστε έτοιμοι”.

Τέλος, για το αν είναι έτοιμος να βοηθήσει στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς η Νταρουσάφακα έχει παίκτες με έφεση στο συγκεκριμένο τομέα: “Ναι, είμαι έτοιμος να πάρω κάποιο ριμπάουντ μακριά από το καλάθι που είναι και δουλειά των κοντών, οπότε εμείς θέλουμε να τα μαζέψουμε και αν γίνεται να αντιστρέψουμε τους αιφνιδιασμούς με το μέρος μας που είναι και για μας το δυνατό μας κομμάτι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…