Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Όταν ο Ολυμπιακός “μιλάει” τελευταίος (vids)

Όταν ο Ολυμπιακός “μιλάει” τελευταίος (vids)

printezis

printezis-petaxtariΟ Γιώργος Πρίντεζης με το χαρακτηριστικό του πεταχτάρι έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 66-64 μέσα στην “Κombank Arena” και έκανε το ΒελιγράδιΚωνσταντινούπολη, ξυπνώντας μνήμες από τον τελικό του 2012. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα της… τελευταίας στιγμής, μια ομάδα απρόβλεπτη όταν έχει την μπάλα στα χέρια της στην τελευταία επίθεση του ματς και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι “ερυθρόλευκοι” παίρνουν τη νίκη στο τελευταίου σουτ. Τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει συνήθεια. Ας θυμηθούμε μερικά buzzer beater των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Καληνύχτα… στη Μόσχα!

Γυρίζουμε πίσω στο 2008. Ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλοντας να βρεθεί στο Final 4 της Μαδρίτης. Οι Ρώσοι ήταν το απόλυτο φαβορί, ωστόσο ο Ολυμπιακός τους έβαλε δύσκολα. Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στη Μόσχα, ο Λιν Γκριν “τέζαρε” τους Μοσχοβίτες και έκανε το 1-0 στη σειρά. Στη συνέχεια, η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να πάρει τελικά το εισιτήριο για τη Μαδρίτη, όπου θα κατακτούσε και το τρόπαιο.

O από μηχανής θεός… Τζος Τσίλντρες

Δύο χρόνια αργότερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στο Final 4 του Παρισιού. Στον ημιτελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παρτιζάν, σε ένα παιχνίδι πραγματικό θρίλερ. Στην τελευταία επίθεση του ματς και ενώ οι “ερυθρόλευκοι” βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ με 2 πόντους, ο Τσος Τσίλντρες με φόλοου κάρφωμα κράτησε “ζωντανό” τον Ολυμπιακό και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου τελικά κατάφερε να πάρει την νίκη με 83-80. Στον τελικό οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ.

Σλούκας από το… σπίτι του!

Ίσως ένα από τα καλύτερα buzzer beater στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Γαλατασαράι φιλοξένησε τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι για το top 16. O Kώστας Σλούκας με τρίποντο κυριολεκτικά από το… σπίτι του έδωσε το “φιλί” της ζωής στον Ολυμπιακό, αλλά στη συνέχεια οι Πειραιώτες “λύγισαν” στην παράταση και μοιραία ηττήθηκαν με 78-77.

Το πεταχτάρι!

Το 2012 ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της διοργάνωσης. Έχοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες θα καταφέρουν να επιστρέψουν από το -19 και να κοιτάξουν στα μάτια τους Ρώσους. Ο Σισκάουσκας αστόχησε σε 2 ελεύθερες βολές 9 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του ματς και τη συνέχεια έγινε… το θαύμα. Ο Σπανούλης έδωσε την μπάλα στον Πρίντεζη και αυτός με το χαρακτηριστικό του… πεταχτάρι έστειλε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Mantzaris at the buzzer!

Στις 15 Νοεμβρίου του 2013, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την άσημη Ζιελόνα Γκόρα, σε παιχνίδι για την 13η αγωνιστική της regular season της Ευρωλίγκας. Οι Πολωνοί είχαν έρθει στο ΣΕΦ αποφασισμένοι να κάνουν τη… ζημιά, ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο από τη γωνία στην εκπνοή του ματς, διαμόρφωσε το 79-77 και έσωσε τη βραδιά.

Σπανούλης από τα 8 μέτρα

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους σε παιχνίδι για την 14η του top 16 τη σεζόν 2013-2014. Ο Βασίλης Σπανούλης με σουτ από τα 8 μέτρα “εκτέλεσε” το “τριφύλλι” και έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες (68-65) που κατέλαβαν την τρίτη θέση στον όμιλο.

Ο Άγιος Γεώργιος Πρίντεζης

Ο Ολυμπιακός είχε άλλη μια ευκαιρία να βρεθεί σε Final 4 και αυτή τη φορά θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα για να πάρει το εισιτήριο για τη Μαδρίτη. Με τη σειρά στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση στο Φάληρο. Σε ένα ματς πραγματικό θρίλερ, ο “Άγιος Γεώργιος” Πρίντεζης με τρίποντο στην εκπνοή του ματς “σκότωσε” τους Καταλανούς και έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final Four της Μαδρίτης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…