Κεντρική NBA Ο “βιρτουόζος” της ντρίμπλας, Τζαμάλ Κρόφορντ (vid)
NBA

Ο “βιρτουόζος” της ντρίμπλας, Τζαμάλ Κρόφορντ (vid)

jamal crawford clippers

jamal-crawford-clippers

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο “κοντέρ” του, καθώς αγωνίζεται για 17η σεζόν στα παρκέ του NBA, με τις ικανότητές του στο σκοράρισμα και τον χειρισμό της μπάλας να αρκούν, ώστε να έχει θεμελιώδη ρόλο στην εκάστοτε ομάδα του. Ο 36χρονος γκαρντ των Κλίπερς παραμένει ακμαίος, με 12.2 πόντους ανά αγώνα και στο χθεσινό παιχνίδι με τη Γιούτα ανέλαβε τον ρόλο του πρωταγωνιστή, δείχνοντας τον “δρόμο” της νίκης στην ομάδα του.

Οι Κλίπερς εξασφάλισαν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφς, επικρατώντας των “μορμόνων” με 108-95. Ο Κρόφορντ ήταν εξαιρετικός, με 28 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής, δίνοντας άλλη διάσταση στη φράση “σκορ από τον πάγκο”. Οι 17 από τους 28 πόντους του επιτεύχθηκαν στην 4η περίοδο, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στους Κλίπερς, ώστε να πάρουν διαφορά ασφαλείας και να “καθαρίσουν” το παιχνίδι.

Παρότι κατηγορείται συχνά για τη μη αποδοτικότητά του και τα πολλά άστοχα σουτ, ο Κρόφορντ είχε εξαιρετικά στατιστικά χθες (5/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 9/9 βολές), αξιοποιώντας τον άριστο χειρισμό της μπάλας, με σκοπό να απελευθερωθεί. Η ραχιαία ντρίμπλα του είναι ίσως η καλύτερη στο πρωτάθλημα ενώ η σταυρωτή του είναι “θανατηφόρα” και ικανή να “παγώσει” τον αμυντικό. Ο Κρόφορντ δεν παρέλειψε φυσικά να κερδίσει φάουλ πάνω στο σουτ ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι πρώτος σε “τετράποντα” (δηλαδή τρίποντο και φάουλ) στην ιστορία του NBA!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=w7EstRZjf8A]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…