Κεντρική NBA Ο θαυματουργός κύριος Νίκολα Γιόκιτς! (vid)
NBA

Ο θαυματουργός κύριος Νίκολα Γιόκιτς! (vid)

nikola jokic denver nuggets

nikola-jokic-denver-nuggets

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει την ομορφιά του μπάσκετ, συμπυκνωμένη στις ικανότητες ενός παίκτη, τότε καλά θα κάνει να μελετήσει και να απολαύσει τον τρόπο παιχνιδιού του Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σέντερ έχει καταπλήξει τα πλήθη, μόλις στη 2η σεζόν του στο NBA, με τις εντυπωσιακές πάσες του, την απλότητα και την αρμονία που διακατέχει το παιχνίδι του. Οι Λος Άντζελες Κλίπερς δεν γλίτωσαν από τη “μαγεία” του παίκτη των Νάγκετς, ο οποίος πέτυχε άλλο ένα τριπλ-νταμπλ.

Συνολικά, ο Γιόκιτς είχε 17 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ, με 7/12 σουτ, σε 30 λεπτά συμμετοχής. Οι πάσες του ήταν για μια ακόμη φορά άψογες και ουσιαστικές, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες, ώστε να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Σε ό,τι αφορά τον εκτελεστικό τομέα, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός, έχει την ιδιότητα να τελειώνει τις φάσεις στη ρακέτα, χάρη στις τοποθετήσεις του και το εξαιρετικό του touch.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0SFFTMv4Wgc]

Αυτό ήταν το 5ο τριπλ-νταμπλ του “Joker” για φέτος (όλα από τον Φεβρουάριο και μετά) και κάπως έτσι, έγινε ο μοναδικός σέντερ του NBA τα τελευταία 22 χρόνια που “πιάνει” μια τέτοια επίδοση. Η τελευταία φορά που ένα “πεντάρι” έφθασε σε τέτοια επίπεδα ήταν τη σεζόν 1993-94, όταν ο θρυλικός “Admiral”, Ντέιβιντ Ρόμπινσον κατάφερε κάτι παρόμοιο. Επιπροσθέτως, έγινε ο πρώτος παίκτης των Νάγκετς που πετυχαίνει 5 τριπλ-νταμπλ σε μία σεζόν μετά τον “εξπέρ” του είδους, Φατ Λίβερ, από τη σεζόν 1989-90.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…