Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ο στρατιώτης Μανωλόπουλος

Ο στρατιώτης Μανωλόπουλος

manolopoulos aek

manolopoulos-aek

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι ο προπονητής που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός θα αναλάβει το τιμόνι της Ένωσης, έως -τουλάχιστον- το τέλος της φετινής σεζόν, αντικαθιστώντας στον πάγκο της ομάδας τον Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος αποχώρησε μετά και τον αποκλεισμό των “κιτρινόμαυρων” από το Champions League.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα κάνει το “ντεμπούτο” στον πάγκο της ΑΕΚ στο εντός έδρας παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, με την αποστολή του να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μια και καλείται σε άμεσο χρονικό διάστημα να αλλάξει τη ψυχολογία των παικτών του και να επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Μανωλόπουλος είναι προπονητής “ειδικών αποστολών“, καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει μία ομάδα μεσούσης της σεζόν, μετά την αποχώρηση του πρώτου προπονητή. Για την ακρίβεια, αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια!

Τη σεζόν 2014-’15, ανέλαβε να καθοδηγήσει τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά τη λύση της συνεργασίας του “τριφυλλιού” με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο 46χρονος τεχνικός δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής.

Τον Οκτώβριου του 2015 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ, αντικαθιστώντας τον Άγγελο Κορωνιό. Αρχικά, υπήρξε βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ μετά από δύο μήνες βρέθηκε στο τιμόνι της Ένωσης, αντικαθιστώντας για πολύ λίγες μέρες τον Σάκοτα, ο οποίος ανέλαβε χρέη τζένεραλ μάνατζερ.

Η ΑΕΚ δεν έδωσε τότε την ευκαιρία στον Μανωλόπουλο να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα, μιας κι ανακοίνωσε άμεσα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιούρι Ζντοβτς.

Μετά την αποχώρηση του Σλοβένου τεχνικού, ο Μανωλόπουλος πήρε και πάλι προαγωγή, αναλαμβάνοντας ως πρώτος προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν. Ίσως αυτή τη φορά ο Έλληνας τεχνικός να παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη θέση του πρώτου προπονητή.

Το αξίζει άλλωστε, αφού πρόκειται για έναν πολύ εργατικό άνθρωπο, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να σταθεί στον “ηλεκτρικό” πάγκο μίας μεγάλης ομάδας, όπως είναι η ΑΕΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…