Κεντρική Elite League Ο Συμεωνίδης και ο Ρέπεσα!

Ο Συμεωνίδης και ο Ρέπεσα!

faros

faros

Ο Σάββας Συμεωνίδης είναι ο άρχοντας των ντέρμπι Φάρος – Δούκας. Ο Έλληνας τεχνικός έχει πανηγυρίσει δύο νίκες τη φετινή σεζόν, την μία στον πάγκο της ομάδας των βορείων προαστίων και την άλλη στον πάγκο της ομάδας του Κερατσινίου (!), πράγμα εξαιρετικά παράξενο και σπάνιο.

Ο Σάββας Συμεωνίδης ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο του Δούκα, έχοντας σαν αποστολή να τον ανεβάσει στη Basket League. Πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη (74-67) επί του Φάρου στο Δαΐς, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α2, ωστόσο μία αγωνιστική αργότερα ο Δούκας ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Αμύντα, με τη διοίκηση να αποφασίζει τη λύση της συνεργασίας της με τον έμπειρο τεχνικό.

Ο Φάρος Κερατσινίου, ο οποίος αναζητούσε προπονητή, δεν έχασε την ευκαιρία και τον έκανε δικό του, με τον Συμεωνίδη να αλλάζει άρδην την εικόνα των Κερατσινιωτών , να μετράει 9 σερί νίκες και να στέλνει στο καναβάτσο την πρώην του ομάδα (96-82). Ο Φάρος έκανε, μάλιστα, αποφασιστικό βήμα ανόδου, μιας και κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα, την οποία είχε “χτίσει” ο νυν προπονητής του!

jasmin-repesa

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, εξίσου παράξενη περίπτωση είναι κι αυτή του Γιάσμιν Ρέπεσα τη σεζόν 2002-03. Ο νυν προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο είχε ξεκινήσει τη σεζόν στον πάγκο της Τσιμπόνα και στις 14 Νοεμβρίου του 2002 είχε οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 94-77, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Η διοργάνωση είχε διακοπή για 20 μέρες και στο μεσοδιάστημα, ο Ρέπεσα υπέγραψε στη Φορτιτούντο.

Την 7η αγωνιστική, μάλιστα, αντιμετώπισε την Τσιμπόνα (!) στον ντεμπούτο του στον πάγκο της νέας του ομάδας. Ο Κροάτης τεχνικός αναδείχθηκε νικητής από τη μάχη με την πρώην του ομάδα, μιας και η Φορτιτούντο επικράτησε της Τσιμπόνα με 76-71.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…