Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Ο Γκιγιόμ στον “Μέγα Αλέξανδρο”!

Ο Γκιγιόμ στον “Μέγα Αλέξανδρο”!

legendre guillaume

legendre-guillaume

Ο σπουδαίος Γάλλος καλαθοσφαιριστής σε αμαξίδιο Λεζάντρ Γκιγιόμ εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας “Μέγας Αλέξανδρος“, με σκοπό να συνδράμει τα μέγιστα, ώστε να την επαναφέρει στην κορυφή του πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΑ.

Ο Γκιγιόμ έπαιζε ράγκμπι σε εθνικό επίπεδο μέχρι που ένα τροχαίο ατύχημα, στα 18 του, τον καθήλωσε στο αμαξίδιο. Εντούτοις, δεν εγκατέλειψε τον αθλητισμό κι έτσι έπαιξε στην ομάδας της πόλης του, της Ντιζόν, έως ότου επελέγη για την Εθνική Ομάδα της Γαλλίας κάτω των 22 ετών. Το 2007, μάλιστα, πέρασε τον Ατλαντικό κι έπαιξε για τον σύλλογο του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις, χαρακτηρίζει ως “εμπειρία ζωής” τη συμμετοχή του στην ομάδα του “Μέγα Αλέξανδρου“: “Ύστερα από 7 χρόνια στη Γαλλία, έψαχνα μία νέα εμπειρία ζωής και καριέρας. Είμαι πολύ περήφανος διότι θα ανακαλύψω ένα νέο πρωτάθλημα με τον “Μέγα Αλέξανδρο“.

Σε επικοινωνία που είχα τόσο με τους συμπαίκτες όσο και με τη διοίκηση, όλα δείχνουν ότι θα λειτουργήσουμε με πάθος και ως οικογένεια. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα κι ανυπομονώ να γνωρίσω τον κόσμο του συλλόγου. Σας ευχαριστώ όλους! Τα λέμε στο γήπεδο!”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομάδας, Άγγελος Διμπιτούζης, ανέφερε: “Είμαι περήφανος που καταφέραμε να φέρουμε έναν τόσο μεγάλο παίκτη στην ομάδα μας και στην Ελλάδα πιστεύοντας ότι θα αλλάξουμε επίπεδο. Πεισμώσαμε όταν έφυγε το αστέρι του συλλόγου μας, Μπόμπι Στάνκοβιτς, και είπαμε ότι μπορούμε να φέρουμε καλύτερο. Ο Γκιγιόμ θα έρθει στη χώρα μας στις 14 Μαρτίου“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Φυντάνης
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…