Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Να βρεθώ Φάιναλ Φορ και με τον Παναθηναϊκό”

“Να βρεθώ Φάιναλ Φορ και με τον Παναθηναϊκό”

singlenton

singlenton

Ο Κρις Σίνγκλετον παραχώρησε συνέντευξη στην Ευρωλίγκα, μιλώντας για τον ίδιο, αλλά και τους Τζέιμς Γκιστ, Τσάβι Πασκουάλ και Γιάννη Μπουρούση. Ο Αμερικανός άσσος αποθέωσε τους φιλάθλους του “τριφυλλιού”, τονίζοντας πως δίνει τον καλύτερο εαυτό του.

Αναλυτικά τα δήλωσε:

Συγχαρητήρια για τη νίκη επί της Ρεάλ. Είχατε ένα καλό παιχνίδι, αλλά τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να κερδίσετε μία τόσο ταλαντούχα ομάδα και με τόσο βάθος στο ρόστερ της;

“Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι κι ήμασταν ικανοί να ρίξουμε το ρυθμό τους. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα δύσκολα για εκείνους”.

Hταν η ένατη σερί νίκη σας στο “Νίκος Γκάλης”. Τι σας κάνει τόσο δυνατούς μπροστά στους οπαδούς σας;

Μόνο και μόνο η ενέργεια των οπαδών μας, μας δίνει πλεονέκτημα. Είναι υπέροχο να ακούς τόσο κόσμο να φωνάζει το όνομά σου, όταν εισέρχεσαι στο παρκέ. Ειλικρινά είναι απόλαυση να παίζεις για αυτούς!”

Ήταν η ένατη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη σας. Τι σας κάνει τόσο δυνατούς μπροστά στους οπαδούς σας

“Νομίζω πως μόνο η ενέργεια που μας δίνουν οι οπαδοί μας, δίνει και πλεονέκτημα έδρας. Είναι εξαιρετικό να ακούς τόσους πολλούς ανθρώπους να φωνάζουν όταν μπαίνεις στο ματς, όπως κάνουν οι οπαδοί μας. Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά να παίζεις γι’ αυτούς”.

Είσαι εκεί λίγους μήνες. Πόσο διαφορετικό είναι να παίζεις στην Ευρωλίγκα για τη Λοκομοτίβ σε αντίθεση με έναν γίγαντα όπως ο Παναθηναϊκός;

“Η διαφορά είναι κυρίως το πόσο οι άνθρωποι διασκεδάζουν εδώ το μπάσκετ σε σχέση με τη Λοκομοτίβ. Νομίζω ότι η Λοκομοτίβ έκανε εξαιρετική δουλειά πέρυσι, αγαπούσαμε να παίζουμε εκεί και να τα δίνουμε όλα στο παρκέ. Η “Λόκο” ήταν μία μικρότερη ομάδα, αλλά ήταν καλό να παίζω για αυτούς, οι φίλαθλοι ήταν εξαιρετική, αλλά εδώ στον Παναθηναϊκό βλέπεις και διασκεδάζεις πραγματικά με τον ενθουσιασμό τους και πόσο πολύ ζουν με το μπάσκετ, αλλά και πόσο το μπάσκετ αλλάζει τις ζωές τους. Προσωπικά, απλά προσπαθώ να παίζω μπάσκετ όσο καλύτερα μπορώ”.

Πόσο καλό είναι που έχετε τον Γκιστ ξανά μαζί σας;

“Ο ηγετικός του ρόλος σημαίνει πολλά για την ομάδα. Είναι κάτι σαν αδερφός. Μου αρέσει πάρα πολύ να είμαι μαζί του στο παρκέ, αλλά πάνω απ’ όλα μας κάνει ολοκληρωμένη ομάδα και καλύτερη ομάδα”.

Δείχνεις να είσαι πολύ άνετος όταν παίζεις για τον Πασκουάλ. Ποιο είναι το καλύτερο στοιχείο του;

“Η δημιουργικότητά του και όλα όσα έχει κάνει για εμάς, ειδικά πόσο ικανός είναι να χρησιμοποιεί και να διαχειρίζεται τον κάθε παίκτη. Βλέπει πώς μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα για μας, απέναντι στους αντιπάλους, κάτι που μας κάνει ενδιαφέρουσα ομάδα”.

Έπαιξες με τον Άντονι Ράντολφ στη Λοκομοτίβ, κυρίως ως πάουερ φόργουορντ, αλλά στον Παναθηναϊκό παίζεις σχεδόν συνέχεια σέντερ; Είναι δύσκολο να ανταποκριθείς;

“Στη Λοκομοτίβ έπαιζα πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Ήταν μία καλή μετάβαση. Το παιχνίδι στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με το ΝΒΑ, ειδικότερα επειδή χρησιμοποιούν εδώ πιο κοντούς παίκτες στη θέση του σέντερ. Είναι εντάξει, η μετάβασή μου έχει πάει καλά. Δεν έχω πρόβλημα όσο βρίσκομαι στο παρκέ. Έχω παίξει επίσης και με τον Γιάννη Μπουρούση που είναι ένας παίκτης που παίζει αρκετά στο post και μέσα στη ρακέτα. Απλά προσπαθώ να συνεργαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, μαζί με αυτό το μεγάλο κορμί και αμυντικά ξέρω ότι πρέπει πάντοτε να φυλάω τα νότα του”.

Είναι μία εβδομάδα με δύο αγώνες που ξεκινάει με το εντός έδρας απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Το γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί από τα πλέι οφ τους κάνει πιο επικίνδυνους;

Προσπαθώ να νικάω σε κάθε παιχνίδι. Θεωρώ ότι είμαι κακός στο να χάνω, οπότε θέλω να κερδίζω το καθετί. Απέναντι στις ομάδες που δεν έχουν συγκεκριμένο στόχο για να παίζουν, οι αγώνες είναι πιο επικίνδυνοι. Δεν έχουν να χάσουν κάτι και πρέπει να παλέψεις μέχρι τέλους”.

Μετά από το παιχνίδι αυτό θα παίξετε εκτός έδρας με την Μπασκόνια. Πόσο ασχολείστε με αυτόν τον αγώνα;

“Το εντός έδρας παιχνίδι μας ήταν πολύ κλειστό οπότε έτσι περιμένουμε κι αυτό. Πρέπει να μείνει συγκεντρωμένοι σε ολόκληρο το παιχνίδι και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά έως το τέλος και να δούμε μετά τι θα κάνουμε. Είναι μία δύσκολη έδρα για να παίξεις κι έχουν ορισμένους παίκτες από πέρσι. Πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να εξασφαλίσουμε τη νίκη“.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις πιο αθλητικές ομάδες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, μαζί με την Εφές. Πώς χρησιμοποιείτε αυτό το πλεονέκτημα;

Προχωρώντας θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και να προσπαθούμε να είμαστε παντού. Ξέρουμε ότι έχουμε αθλητική ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και με αυτοπεποίθηση σε ό,τι κάνουμε”.

Πήγες στο Φάιναλ Φορ με τη Λοκομοτίβ πέρσι. Είναι αυτό ένα κίνητρο για να επιστρέψεις με τον Παναθηναϊκό αυτήν τη σεζόν;

“Είναι μία θαυμάσια ανάμνηση. Ήταν θαυμάσιο που βρεθήκαμε στο Φάιναλ Φορ με τη Λοκομοτίβ. Είχαμε πολύ καλή σεζόν και κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε εκεί, αλλά το αξίζαμε. Σίγουρα θα βάλω τα δυνατά μου για να βρεθώ εκεί και με τον Παναθηναϊκό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…